RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beholder salgsanbefaling på Aasers DnB

Sist oppdatert:
Meglerhuset Danske Equities beholder en salgsanbefaling på DnB og Gjensidige Nor. I en ny sektoranalyse gir meglerhuset "marketweight" på den nordiske banksektoren
I en gjennomgang etter andre kvartalstallene gir Danske Equities en "marketweight-anbefaling" på den nordiske banksektoren.

- Vi gjentar vår markedsvekt-anbefaling på den nordiske banksektoren etter en andre kvartals rapporteringssesong, som igjen bekreftet høy underliggende lønnsomhet, bedret kostnadseffektivitet og høy kvalitet på eiendelene. Fortsatt konsolidering gir grunnlag for de ledende nordiske bankenes betydelige prisstyrke og i økende grad tillater dem å opererer som oligopoler, skriver Danske Equities i sektorrapporten.

Beholder salg på DnB

Danske Equities beholder sin salgsanbefaling på DnB og Gjensidige Nor. Dette til tross for at meglerhusets analytiker Michael Sandfort mener at den positive norske opinionen vil til slutt godta fusjonen mellom DnB og Gjensidige Nor.

- Selv om de fundamentale rasjonale for fusjonen er fornuftig, gjentar vi vår salgsanbefaling på både DnB og Gjensidige Nor. En stor del av de forventede synergiene er allerede priset inn og mye arbeid og flere fallgruver vil komme fremover, mener vi. Bankene er også mer eksponert mot den hardt rammede fiskeindustrien enn deres nordiske konkurrenter, noe som sannsynligvis vil lede til høyere lånetap på både kort- og mellomlangt sikt, skriver Danske Equities i analysen.

Kjøp FöreningsSparebanken

Danske mener at FöreningsSparebanken er det beste kjøpet av de norske bankaksjene for investorer nå. Denne banken er også en sannsynlig oppkjøpskandidat, mener Danske.

I tillegg til dette liker Danske Equities sitt morselskap Danske Bank.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere