Gå til sidens hovedinnhold

Behring Breivik avhøres på nytt

Blir fraktet fra Ila fengsel til politihuset i Oslo før avhøret.

Politiet ønsker ikke å komme med detaljer om etterforskningen, men bekrefter at det vil bli gjennomført et nytt avhør av Anders Behring Breivik fredag.

Da vil de blant annet gå igjennom det første avhøret av den siktede, som fant sted gjennom sju timer lørdag.

- I morgen blir det foretatt nytt avhør av siktede. Da av gjennomlesning i forhold til det avhøret som ble gitt på lørdag på syv timer, sier politiadvokat Pål Hjort Kraby.

Avhørene av Behring Breivik vil foregå på Politihuset i Oslo, noe som betyr at han må fraktes fra Ila fengsel, hvor han sitter på isolasjonscelle.

- Oppsøkte ikke Utøya i forkant
Politiet har heller ingen opplysninger som tyder på at Breivik var på befaring på Utøya i forkant av terrorangrepene.

- Vil ta tid
Denne saken vil ta lang tid, også før det foreligger noen rettssak.

- Selv om han har erkjent de faktiske forhold vil dette ta tid. Vi får en masse informasjon, og skal avhøre nærmere 700 vitner. Dette er som sagt norgeshistoriens mest alvorlige sak, og vi skal snu alle steiner, sier han.

Politiet bekrefter også at et samarbeid med FBI er opprettet i denne saken.

- Vi er i dialog med FBI, sier Kraby.

Normalisering
Stabssjef i politiet Johan Fredriksen sier Oslo er i ferd med å komme i en normalisering når det gjelder sikkerhetssituasjonen.

- Det har ikke kommet opplysninger som gir grunn til bekymring og vi er inne i en normaliseringsfase, sier Johan Fredriksen på en pressekonferanse akkurat nå.

Han forteller at de har mottatt bombetrusler i etterkant av hendelsene fredag.

- Vi har mottatt en del bombetrusler, men de er uspesifikke. Det betyr at de har et innhold som ikke krever spesielle operasjoner.

- Vanlig med trusler
Fredriksen sier at slike trusler er vanlig etter slike tragiske hendelser.

- Den type saker blir fort kvittert ut av politiet, sier han.

Søket etter savnede på Utøya, ble torsdag bekreftet avsluttet.

- Jeg kan nå bekrefte at søket på Utøya er avsluttet, og det er kun opprettet et objektvakthold i forhold til øya, sier stabssjef Johan Fredriksen på en pressekonferanse torsdag.

Det kom også fram at politiet er ferdig med identifiseringsarbeidet etter de omkomne. Siden tirsdag har politiet klokken 18.00 offentliggjort en navneliste over de omkomne. Denne vil fortsette å komme, selv om arbeidet rundt identifiseringen er ferdig, jobber politiet fortsatt med å varsle de pårørende. Det vil sannsynligvis komme en lengre liste torsdag kveld, men alle navnene vil etter all sannsynlighet ikke være offentliggjort torsdag kveld.

Ingen rettssak før neste år
Riksadvokat Tor-Aksel Busch sier til NRK at rettssaken mot Anders Behring Breivik ikke starte før årsskiftet.

- Vi håper at vi kan gjennomføre en hovedforhandling i tingretten i løpet av neste år, sier Busch som sier de har klare ambisjoner om at saken skal komme opp for retten til neste år.

han sier at gjerningsmannen skal svare for hvert enkelt drap.

- Her skal vi også ha tilstrekkelig kvalitet på etterforskningen inn mot hver enkelt som er død. Det synes jeg vi skylder de, sier Busch.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka