Gå til sidens hovedinnhold

Beirut: Minst fire drept i dobbelt bombeangrep

Minst fire mennesker er drept og og opp mot 100 såret i et dobbelt bombeangrep, ifølge sikkerhetskilder.

(NTB): Abdullah Azzam-brigadene, en gruppe sunnimuslimske jihadister med bånd til Al-Qaida, var raskt ute med å ta på seg skylden for angrepene, som skal ha blitt utført av to selvmordsbombere med bil og motorsykkel.

- Om en liten stund, hvis Gud vil, kommer våre brødre fra Hussein Bin Ali-cellen i Abdullah Azzam-brigadene med viktige kunngjøringer om angrepet på det iranske kultursenteret i Beirut, heter det fra gruppen på nettstedet Twitter, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Iransk mål
Militante jihadister har gjennomført en rekke angrep rettet mot Iran og den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen i Libanon, som begge har gitt avgjørende støtte til det syriske regimets kamp mot i hovedsak sunnimuslimske opprørere i nabolandet.

Eksplosjonen skjedde i Irans kultursenter i en forstad sør i byen. Området er kontrollert av Hizbollah. Irans ambassade i det samme området ble rammet av et lignende selvmordsangrep utført av Azzam-brigadene i november. Da ble minst 23 mennesker drept.

Barnehjem rammet
Vinduene i et barnehjem i nærheten av åstedet ble smadret i eksplosjonene, ifølge Reuters. Barna løp ut av bygningen og ropte «bombe, bombe», mens noen av dem gråt.

Blant de flere titalls sårede var flere barn. Fjernsynsbilder fra stedet viste sårede som ble båret bort foran bygninger mens brannmannskaper slukket flammene fra en av flere utbrente biler.

Via Twitter lover Azzam-brigadene å fortsette å angripe Iran og «dets parti» – med henvisning til Hizbollah – i Libanon inntil deres krav blir innfridd.

- For det første: At det iranske partiet trekker sine styrker tilbake fra Syria. For det andre, at våre fanger løslates fra libanesiske fengsler, heter det i trusselen fra gruppen på nettstedet onsdag.


Syria
Hizbollah-bevegelsen innrømmet i fjor å ha sendt militære styrker til Syria for å støtte Bashar al-Assads kamp mot opprøret som startet med en folkeoppstand i Libanons naboland i mars 2011. Hizbollah mener gruppens innblanding er nødvendig for å beskytte Libanon fra sunnimuslimske ekstremister, men kritikere anklager bevegelsen for å dra landet inn i den syriske krigen.

Onsdagens angrep understreker de enorme utfordringene Libanons nye samlingsregjering står overfor. Etter ti måneder med politisk vakuum kom en regjeringskoalisjon endelig på plass i Beirut sist helg.


Saudiaraber
Påtroppende statsminister Tammam Salam fordømmer angrepet, som skjer uka etter at libanesiske sikkerhetsstyrker pågrep mannen de mener er hjernen bak en rekke bilbombeangrep den siste tiden.

Abdullah Azzam-brigadene har sterke bånd til Den arabiske halvøy og har også skaffet seg innflytelse i palestinske flyktningleire i Syria. Blant gruppens øverste militære ledere var saudiaraberen Majid bin Muhammad al-Majid, som ble pågrepet av libanesiske myndigheter i desember. De hevder han døde i fengsel som følge av nyresvikt. (©NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken