Gå til sidens hovedinnhold

Beit og fornærmet politibetjent

En 17 år gammel gutt fra Søndre Nordstrand kjempet med nebb og klør mot politibetjentene som skulle ta DNA-prøve av ham.

OSLO TINGRETT/SØNDRE NORDSTRAND: Det var da fem polititjenestemenn ankom bopelen til syttenåringen for å ta en DNA-prøve av ham at ugjerningene skjedde. En slik prøve tas med en q-tips i munnhulen.

LES OGSÅ: Svindlet Nav for 230.000 kroner

LES OGSÅ: Eliteseriespiller tiltalt for våpenbesittelse

Syttenåringen hadde tidligere motsatt seg en slik prøve, men nå hadde betjentene med seg beslutningspapirer på at prøven kunne tas med tvang.

Syttenåringen skjelte ut betjentene og kalte dem stygge ting. Betjentene måtte bruke en 4 mot 1-manøver hvor en betjent hver holdt en arm eller et bein. En femte betjent holdt hodet fast og det var denne betjenten som ble bitt i tommelfeste av tiltalte. Betjenten hadde på seg hansker.

Ved tvang ble det tatt en prøve av tiltalte som hevdet at han bare beit q-tipsen. Retten fant denne forklaringen lite troverdig da betjenten som ble bitt ikke var den som tok prøven.

LES OGSÅ: Ranet samme kiosk to ganger

Syttenåringen ble dømt i Oslo tingrett den 20. februar til fengsel i 30 dager for vold mot offentlig tjenestemann og for å ha forulempet offentlig tjenestemann.

LES OGSÅ: Sendte tusenvis av truende sms

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen