RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beitedyr sliter med å finne vann i Nordland

Sist oppdatert:
Lurøy (NTB): Ekstrem tørke skaper problemer for reinsdyr i Nordland. Fylkesmannen jobber med å gi en reinflokk i Lurøy tilgang til vann.

Fylkesmannen i Nordland og Mattilsynet oppfordrer dyreeiere til å være ekstra påpasselig med å se til at dyr på beite har tilgang på vann.

– I Lurøy og mange andre steder i Nordland, er det så godt som snøfritt. På grunn av sterk vind, fryser det igjen når det borres hull i isen. I tillegg til rein gjelder bekymringen for tørste dyr også villsau. For Lurøy sin del har det blant annet vært fokus på en reinflokk på Sleneset, opplyser Fylkesmannen.

Utbyggings- og næringssjef i kommunen, Atle Henriksen, sier at værforholdene med mye vind gjør jobben vanskelig.

– Vi tenker å la slangen ligge å renne for å unngå at den fryser, slik at reineier da bare trenger et kar eller lignende for å kunne gi dyra vann.

Veterinær May-Lene Meyer i Mattilsynet i Rana sier at det er hver enkelt dyreeier sin plikt å se til at dyrene har vann, men at situasjonen nå er temmelig ekstrem. Mattilsynet jobber nå med å få kontakt med eiere av villsaubesetninger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere