*Nettavisen* Nyheter.

Bekjent hevder 38-åringen løftet scooter på egen hånd

Oslo (NTB): 38-åringen som er tiltalt i Sigrid-saken skal nesten egenhendig ha løftet en scooter inn i en bil, ifølge et vitne. Tiltalte hevder selv han hadde store ryggproblemer.

Da den 19 år gamle mannen vitnet i drapssaken onsdag, anslo han at scooteren må ha veid rundt 100 kilo. 38-åringen skulle ha den inn i en liten Honda Civic for å frakte den til Ålesund.

En annen kamerat opplyste omtrent det samme da han vitnet tirsdag. Han mente scooteren minst måtte veie 120 kilo.

Grunnen til at aktor er opptatt av nettopp dette, er trolig fordi 38-åringen hevder han hadde dårlig rygg, underforstått at det kan ha vært vanskelig for ham å bære liket av Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) fra campingvogna til bilen og fra bilen til dumpingstedet. Totalt veide bylten 77 kilo - liket var pakket inn i rundt 20 kilo tekstiler og andre materialer - da den ble funnet i september i fjor.

19-åringen som vitnet onsdag, og hans daværende husvert, var sammen med tiltalte i forbindelse med at 19-åringen skulle kjøpe Citroënen aktor mener kan ha truffet Sigrid i en påkjørsel. De beskrev begge hvordan de strevde med å få scooteren inn i den lille Hondaen, og hvordan 38-åringen bidro.

«Tiltalte sto bak og løftet scooteren inn i bilen. Vitnet var inne i bilen ... de bruke ingen hjelpemidler ... Tiltalte viste ikke på noen måte at han hadde vondt i ryggen ... Han løftet scooteren som man løfter en vanlig sykkel, bare at den var tyngre og større», står det i et avhør politiet tok av 19-åringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.