Gå til sidens hovedinnhold

- Bekrefter at siktelsen mot Strauss-Kahn droppes

Forsvarsadvokaten bekrefter at statsadvokaten har droppet siktelsen.

Tidligere sjef for det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn er ikke lenger siktet for seksuelt overgrep, melder CNN.

Strauss-Kahn ble tiltalt for syv punkter for blant annet seksuelt overfall og voldtektsforsøk mot Nafissatou Diallo, som var stuepike på et luksushotell i Manhattan i mai måned.

Tidligere mandag skrev Nettavisen at statsadvokaten kom til å droppe saken. Det var New York Times som meldte dette.

Dette ble mandag kveld bekreftet av stuepikens advokat.

Les også: - Vil droppe saken mot Strauss-Kahn.

Tirsdag skal Strauss-Kahn møte i retten.

Tatt i løgn
Stuepiken skal ha blitt tatt i å lyve gjentatte ganger under avhør. Kvinnen fortalte først at hun ventet i gangen helt til Strauss-Khan forlot rommet før hun varslet om episoden.

Hun har tidligere innrømmet at hun rengjorde et hotellrom før hun returnerte til Strauss-Kahns rom og rengjorde det. Deretter varslet hun ifra til sin overordnede om det angivelige overfallet.

Les også: Her løgnene som løslot Strauss-Kahn.

I sin søknad om asyl i USA for seg selv og sin datter i 2004, sa stuepiken at huset hun delte med sin ektemann i Guinea ble brent ned av soldater for landets regime. Hennes mann ble deretter angivelse torturert i fengsel, hvor han døde av skadene. Ifølge påtalemyndigheten har hun senere innrømmet at dette var løgn.

Stuepiken skal også ha tilknytning til narkotikahandel og hvitvasking av penger.

De rettsmedisinske testene som viser at det har vært seksuelt samkvem mellom stuepiken og Dominique Strauss-Kahn skal det likevel ikke herske tvil om, og kvinnen holder fast ved at hun ble angrepet.

I begynnelsen av juli ble den Strauss-Kahn løslatt fra husarrest. Aktoratet og dommeren gikk da med på at Dominique Strauss-Kahn (62) ikke måtte sitte i husarrest i påvente av rettssaken.

Les også: Strauss-Kahn slipper husarrest.

Nettavisen kommer tilbake med mer.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken