RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekrefter emisjon i MediCult (Ny2)

Sist oppdatert:
Farmasiselskapet MediCult bekrefter at de har gjennomført en emisjon. Pengene ble hentet inn etter kursløftet på USA-avtalen
(Ny: oppdatert med kommentarer fra adm. direktør Lars Rønn)

iMarkedet skrev tidligere på fredagen at markedsaktører sa at det mest sannsynlig var at MediCult hadde gjennomført en emisjon etter at selskapet meldte om FDA godkjennelse av IVM-produktet i går. Opplysningene ble bekreftet av selskapet rett før børsåpningen fredag.

MediCult hentet inn 21 millioner kroner til kurs 12 kroner. Sluttkursen i går var på 13 kroner. Da hadde selskapets aksjekurs løftet seg kraftig i forbindelse med USA-avtalen.

Interessen fra investorene for MediCult var god etter avtalen torsdag. Emisjonen ble overtegnet 3,2 ganger, opplyser selskapet til iMarkedet.

- Vi hadde en emisjonsfullmakt på å utstede 6 millioner aksjer, men vi har ikke planer om å gjøre fler emisjoner nå, sier Lars Rønn, administrerende direktør Lars Rønn til iMarkedet. Medi-Cult skrev ut 1,75 millioner aksjer i emisjonen som ble plassert av Terra Securities.

Rønn sier til iMarkedet at det er en blanding av eksisterende og nye investorer som deltok i emisjonen, og er godt fornøyd med interessen rundt aksjen.

- Vi har planlagt en emisjon lenge, men følte at tidspunktet var meget godt, sier Rønn til iMarkedet.

I går kom nyheten om at selskapets prøverørsteknologi har fått grønt lys for det amerikanske markedet, noe som fikk aksjekursen til å gå i taket. Sluttkurs torsdag var 13 kroner.

Pengene skal brukes til videreutvikling av selskapets produkter innen fertilitetsbehandling samt lansering i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere