*Nettavisen* Nyheter.

Bekrefter funn av deler fra Hercules-flyet

Nikkaluokta (NTB): En kilde i det svenske forsvaret bekrefter at det er funnet vrakdeler etter det norske Hercules-flyet som forsvant i Nord-Sverige torsdag ettermiddag, melder TT.

16.03.12 21:32

Den svenske redningstjenesten bekrefter også at det er gjort flere funn.

- Vi har nå fått bekreftet at et svensk team på Storglaciären (isbre) har gjort flere funn. Det dreier seg om en polstret gjenstand og en borrelås - alt dynket i parafin. Man har fotografert dette og sendt det til det norske forsvaret, opplyser den svenske redningstjenesten i Göteborg.

Kebnekaise-området er erklært som havaristed, basert på funn av vrakrester som lukter parafin, opplyser den norske forsvarssjefen, Harald Sunde.

- Ja, den svenske redningsledelsen har erklært området som havaristed basert på disse funnene. Vi har fått opplyst fra et svensk redningsteam at det lukter parafin av vrakrestene. Vi har også fått inn opplysning fra vårt eget team om at de kan observere vrakdelene, sier Sunde til NRK.

Flere fly har meldt om mulige vrakrester på begge sider av Kebnekaise-toppen, der det norske Hercules-flyet forsvant med fem om bord. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.