RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekrefter kjempeinteresse for Yara-nedsalg (Ny)

Sist oppdatert:
Hydro bekrefter nå kjempeinteresse for nedsalget i Torleif Engers Yara. Overtegningen skal være på hele 18 ganger
Onsdag klokken 16.00 ble tegningen for institusjonelle investorer i Yara-nedsalget avsluttet, etter at tegningen for private tok slutt klokken 12.00.

Prisintervallet i nedsalget er på forhånd satt til mellom 36 til 41 kroner for nedsalget av aksjene i Yara. Hydro vil som kjent sitte igjen med 20 prosent av aksjene i gjødseldivisjonen etter utdeling av 80 prosent til aksjonærene i Hydro.

Den lave prisen har skapt en stor interesse for Yara blant investorene.

- Det kan se ut som alle vil ha Yara, mens ingen vil ha Hydro, sier en kilde til iMarkedet.

iMarkedet skrev tidligere i dag at nedsalget til Hydro skal ha vært hele 20 ganger overtegnet. I en melding fra Hydro onsdag kveld heter det at overtegningen endte til slutt på 18 ganger.

- Ved utløpet av bestillingsperioden, onsdag 24. mars kl. 16.00 norsk tid, hadde tilretteleggerne registrert ordrer tilsvarende en samlet verdi på om lag 48 milliarder kroner. Dette innebærer en overtegning av maksimalt antall tilbudte aksjer på om lag 18 ganger, skriver Hydro.

Det heter videre at: "tildeling til den enkelte institusjon vil blant annet være avhengig av antatt kvalitet på institusjonen, antatt tidsperspektiv på investeringen og størrelsen på bestillingen hensyntatt sektorfokus. Det vil også kunne bli sett på tidligere investeringshistorikk, indikasjoner som ble gitt i "pre-marketing"-perioden, nivå på prisindikasjoner, samt tidspunktet for plassering av bestillingen(e).

I tilbudet til allmenheten vil alle som har bestilt for inntil 200.000 kroner få full tildeling".

iMarkedet skrev tidligere i dag at den store interessen kan føre til at det indikerte prisintervallet blir brutt, og at kursen i nedsalget settes over det forventede prisintervallet. Dette blir ikke bekreftet av Hydro onsdag ettermiddag.

Forholdene rundt nedsalget vil endelig bestemmes i et styremøte i Hydro onsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere