RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekrefter planer for gasskraftverk på Kårstø

Sist oppdatert:
Stakraft blir nå Norsk Hydros nye partner i gasskraftselskapet Naturkraft, og de to partnern går for bygging av et gasskraftverk på Kårstø
De to nye parterne ser for seg investeringer på drøye 2 milliarder kroner forbundet med byggingen av et gasskraftverk på Kårstø.

Statoil trer på sin side ut av Naturkraft-prosjektet, og overdrar sine aksjer til Statkraft og Hydro. Hydro og Statkraft vil som følge av dette bli 50/50-eiere av Naturkaft AS.

- Det planlagte anlegget vil være basert på best tilgjengelige teknologi med hensyn til miljø, sikkerhet og effektivitet. Det nye gasskraftverket vil bli det mest moderne og miljøvennlige i Europa, heter det i en felles melding fra selskapene.

Gasskraftverket planlegges bygget for en produksjonskapasitet på cirka 400 megawatt (MW), tilsvarende en årlig produksjon på om lag 3 TWh ved full kapasitetsutnyttelse. Dette gir en tilvekst til den norske elektrisitetsforsyningen på om lag 2,5 prosent.

Nautrkraft vil starte prosjektering og anbudsinnhenting vil umiddelbart med sikte på å kunne fatte endelig investeringsbeslutning innen sommeren 2005 slik at anlegget vil komme i drift i 2007.

Myndighetene ga i 1997 Naturkraft konsesjon for bygging av gasskraftverk på Kårstø. Det opplyses videre at Naturkraft dropper sine planer for et gaskraftverk på Kollsnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere