RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekrefter tysk panteutsettelse

Sist oppdatert:
Det tyske overhuset Bundesrat bekrefter at det ikke vil behandle pantedirektivet 26. september, slik planen var. Dermed ser det igjen ut til å kunne bli utsettelser for Tomra i Tyskland
Les også: Gjensidige fortsetter med salg på Tomra

I går siterte iMarkedet avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung på at Bundesrat trolig vil utsette behandlingen av det viktige pantedirektivet etter en rapport som skisserte tap av arbeidsplasser og store kostnader ved panteinnføring ( Tysk overhus vil stanse pantebehandling ).

Nå bekreftes dette fra Bundesrat.

En planlagt komitébehandling av saken er utsatt. Bundesrats pressetjeneste bekrefter overfor nyhetsbyrået Associated Press at dette innebærer at også plenumsbehandlingen blir utsatt.

Denne var planlagt til 26. september, kort tid før det etter planen skulle innføres et nasjonalt pantesystem for bokser og engangsflasker 1. oktober.

Planen var at det fra den datoen skulle være et nasjonalt pantesystem, samtidig som det nye direktivet skulle innebære at en rekke unntak ble fjernet.

Pantemotstanderne mener utviklingen i Bundesrat mener at den grunnleggende debatten om bokspant vil bli gjenåpnet, men regjeringen fastholder at uansett gjenstår hovedprinsippet om at fra 1. oktober skal man kunne levere tilbake bokser og engangsflasker i butikker uansett hvor de er kjøpt.

Direktivet er allerede behandlet i underhuset Bundestag, hvor regjeringen, med sosialdemokratene og De Grønne, har flertall. Spesielt De Grønne, som leder miljøverndepartementet, har gjort bokspant til en prestisjesak.

I overhuset Bundesrat har regjeringen ikke flertall, og det var derfor ventet at saken ville bli vanskeligere her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere