Gå til sidens hovedinnhold

Bekymrede foreldre tør ikke la barna leke alene

To bortføringsforsøk av unge jenter i løpet av ett døgn skaper frykt i flere nabolag på Romerike.

Nå håper familiene til de to jentene og folk i nabolagene i Fet og Eidsvoll at den eller de som står bak de skremmende hendelsene blir tatt.

- Det føles ikke trygt så lenge vi vet at gjerningsmannen er der ute, sier småbarnsmor og styremedlem i Øvredalen vel, Monica Øverbekk, til Romerikes Blad.

Hun bor rett ved skogsstien forbi gamle Dalen skole der ei 15 år gammel jente ble forsøkt bortført på vei til skolen i går morges.

«Du skal bli med meg»
Torsdag morgen ble ei 13 år gammel jente forsøkt dratt inn i en rød varebil på Strandsvegen i Eidsvoll. Hun klarte å rive seg unna, og ble funnet i veikanten etter å ha gjemt seg en time.

Kun ett døgn senere ble den 15 år gamle jenta fra Gan i Fet utsatt for en tilsvarende hendelse på vei til skolebussen. En ukjent mann med grå varebil forsøkte å dra med jenta inn i lasterommet. Også hun klarte å rive seg løs.

- Mannen sa «du skal bli med meg» på gebrokken norsk. Samtidig forsøkte han å dra henne inn i bilen like ved stien. Bakdørene på bilen sto åpne, forteller jentas far til Romerikes Blad.

- Jeg er rimelig forbanna. Men det er mange følelser. Jeg er også veldig glad for at det gikk så bra som det gikk, legger han til.

- Veldig skremmende
Politiet i Eidsvoll og Fet har fortsatt ingen mistenkte i de to sakene. De utelukker heller ikke at sakene kan ha en sammenheng.

- Det som har skjedd er veldig, veldig skremmende. Vi flyttet hit til Gansdalen for å bo fredelig og trygt. Men når det skjer slike ting i nabolaget blir man redd, sier – Alle som bor her synes nok dette er ubehagelig, særlig med tanke på at ingen er tatt, sier Øverbekk.

Venninnen Hanne Tyskeberg, som også bor i nærheten, sier hun tidligere har latt barna få leke noenlunde fritt utenfor huset.

- Nå føles det ikke trygt lenger. Jeg kommer til å følge med på dem hele tiden, og ikke la dem leke alene. Flere andre foreldre her snakker om at de skal stå og passe på ved bussholdeplassen når barna reiser på skolen om morgenen, forteller Tyskeberg.

Les også disse sakene i Nettavisen:

Søsteren gikk rett bak
Den 15 år gamle jentas far forteller at hele familien er sterkt preget av det som har skjedd.

- Storesøsteren hennes gikk bare 50 meter bak, og hørte både skrikene og mannsstemmen. Men på grunn av tett kratt så hun ikke det som skjedde, sier han.

Marius Kristoffersen (19) bor også i samme nabolag, og kjenner både 15-åringen og storesøsteren. Selv var han på stedet der den ukjente mannen slo til kun minutter etterpå.

- Jeg skulle egentlig vært med samme buss som jentene, men drøyde til bussen som går et kvarter seinere. Dermed kom jeg til stedet etter at jentene hadde kommet seg bort. Jeg synes det som har skjedd er helt forferdelig, sier han til Romerikes Blad.

Nå gnager det 19-åringen hva som hadde skjedd om han gikk sammen med jentene.

- Jeg tenker jo på om jeg kunne gjort noe. Hjulpet til. Min egen søster er 17 år. Nå skal ikke hun få gå alene til bussen. Da skal jeg følge henne, eller kjøre og hente henne med bil, sier Kristoffersen.

Politiet samarbeider
Politiet i Fet gikk i går fra dør til dør for å undersøke om noen har sett eller hørt noe. Blant annet har en nabo til gamle Dalen skolemeldt fra at han så en mystisk varebil samme sted torsdag kveld.

- Vi er fortsatt i en fase med informasjonsinnhenting. Vi har avhørt jenta og vi foretar nå en rundspørring i området, sier lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor.

Allerede torsdag begynte å kartlegge mulige moduskandidater i forbindelse med bortføringsforsøket på Eidsvoll. En slik kartlegging er trolig også interessant i forbindelse med saken i Fet.

- Vi får inn mer eller mindre konkrete tips på personer, og det er nok moduskandidater vi kan komme til å sjekke, bekrefter Øren.

Lensmannskontorene i Fet og Eidsvoll samarbeider også i etterforskningen av de to bortføringsforsøkene.

-Vi utveksler informasjon angående de to sakene på Romerike og er i kontakt med andre politidistrikter. Vi har også gjennomgått våre etterretningsregistre for å kartlegge hvem som kan stå bak dette, sier politiførstebetjent Bjørn Christian Willersrud ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

Les flere saker hos RB.no

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken