Gå til sidens hovedinnhold

Bekymrede hospitsnaboer

Innbrudd, omfattende hærverk og personer som tar i dørhåndtak midt på natten, bekymrer beboerne i Sporveisgata 21. Flere mener at hospitset like ved er roten til prob-lemene.

MAJORSTUEN: For en måned siden hadde beboerne i Sameiet Sporveisgata 21 et omfattende innbrudd hvor alle loftsboder ble brutt opp. Natt til onsdag for to uker siden satt det nok en støkk i beboerne da en ukjent person gikk og tok i alle dørhåndtakene halv tre på natten.

Omfattende hærverk

I det første innbruddet i loftsbodene ble også en bod med malingsspann i fjerde etasje brutt opp. Denne malingen har så blitt sølt ut over flesteparten av oppgangens trapper, gulv og dører. Skadeomfanget er omfattende, ifølge beboer og formann i Sameiet Sporveisgata 21, Martin Heiberg.

Det er bare halvannet år siden vi har pusset opp gangen, men siste tall fra forsikringsselskapet viser at skadeomfanget er på rundt 150.000 kroner, forteller Johnsen. I likhet med alle andre beboerne har han mistet verdifulle eiendeler i sin loftsbod.

Jeg er blitt frastjålet massevis av cd-er, dyre vinterklær, slalåmutstyr og en sykkel, forteller Heiberg.


Mistenker klientell

Det er bare et lite kvartal fra Sporveisgata 21 til Frelsesarmeens Hospits i Sporveisgata 31. Etter forskjellige svært utrivelige hendelser de siste årene har både Johnsen og resten av beboerne i sameiet en klar formening om hvem det er som står bak ugjerningene.

For tre år siden tok politiet to narkomane som satt i loftsboden til en beboer, der de drakk opp ølet hans. Disse tilhørte Frelsesarmeens hospits, forteller Heiberg.

Videre er det rett som det er at vi ser folk som roter i søppelbøtter i bakgården, og hvor man bare ved å se på hvordan de er ter seg og er kledd, blir ganske åpenbart for de kommer fra, forteller Heiberg. Beboere i sameiet vurderer nå å bygge et gjerde i bakgården for å få bukt med problemene.


Vi er lei oss

Sosialfaglig leder i Frelsesarmeens Hospits avdeling Fagerborg, Torstein Olsen, kan overfor Lokalavisen verken bekrefte eller avkrefte anklagene Heiberg kommer med.

På generelt grunnlag kan jeg verken bekrefte eller avvise disse påstandene. Men om det er noen fra vårt klientell som står bak, er vi selvsagt veldig lei oss for det, forteller Olsen.

Frelsesarmeens hospits huser bostedsløse Oslo-borgere som har et kronisk rusproblem.


Sen utrykning

Resultatet av at Marius Heiberg som formann i sameiet anmeldte innbruddet og hærverket for en måned siden, resulterte ikke noe annet enn henleggelse fra politiets side. Og Heiberg er spesielt overrasket over at det ved det siste innbruddsforsøket, hvor det ble tatt i dørhåndtakene midt på natta, tok 17 minutter fra de ringte til politiet ankom. Heiberg mener dette er for slapt fra politiets side, siden den siste tids uroligheter har skremt mange av beboerne.

Dette gjør oss selvsagt skremt. For en av våre nyinnflyttede, en 19 år gammel jente, gir det ikke noe trygghetsfølelse når noen står og tar i dørhåndtaket ditt midt på natta, forklarer Heiberg.


Politiet prioriterer

Politioverbetjent Storm Olsen ved Majorstua politistasjon, kan overfor Lokalavisen bekrefte at innbruddshyppigheten i området i og rundt Sporveisgata har økt. Men han kan ikke gå nærmere inn på hvem som står bak.

Vi har merket oss at antall innbrudd i Bogstadveien har økt. Spesielt i klesbutikker og skobutikker. Derfor har vi nå sikret oss teknisk spor som er blitt sendt til Kripos, sier Olsen. Han kan overfor Lokalavisen forsikre om at politiet i fremtiden vil prioritere dette området.

Reklame

Best i test påskeegg 2021