Gå til sidens hovedinnhold

Bekymret for 4-åringene

Agnes Erikstad (5) fikk ikke tilbud om vanlig 4-årskontroll i fjor. Mamma Pia er bekymret for 4-åringene i Bydel Østensjø.

BØLER: Erikstad flyttet til Bøler i 2007 og meldte fra til helsestasjonen om at Agnes nærmet seg fire år. Hun ble informert om at det kunne drøye litt før 4-årskontrollen ble avviklet.

Kun synsprøve

– Etter to purringer, med anmodning om gjennomføring av kontrollen, ble det advart mot at det ikke var sikkert det ville bli en sjekk av alle barna i Østensjø bydel. Dette reagerte jeg negativt på. Det endte med at datteren min ble tilbudt en synsprøve hos helsesøster.

LES OGSÅ:
Ønsker en helsesøster til

Bør fanges opp

Erikstad har derfor sendt en e-post til en rekke lokalpolitikere hvor hun har tatt opp situasjonen.

– Mine tanker går ikke primært til datteren min, men til de som av ulike grunner trenger å bli fanget opp av helsestasjonen, for eksempel små ofre for ulike typer omsorgssvikt, eller barn som ikke hører så godt som de bør. Bydeler må kunne hjelpe hverandre og samarbeide dersom det enkelte steder er kapasitetsproblemer. Jeg vet ikke om bydelen er i rute for årskullet med fireåringer som skal kontrolleres dette året, men jeg er bekymret, sier hun til Nordstrands Blad.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen