*Nettavisen* Nyheter.

Bekymret for barna på sykehus i Oslo

Oslo (NTB): Bekymringsmeldinger fra sykepleiere viser at syke barn ikke behandles som de bør under sammenslåingen av sykehusene i Oslo. - Det går for fort. Huset må være ferdig før man flytter inn, mener sykepleierne.

Barn med kreft er flyttet fra Ullevål sykehus til Rikshospitalet uten at det er fysisk plass til dem der, og barn er blitt overført til Akershus universitetssykehus (Ahus) uten at den nødvendige kompetansen er blitt med. I tillegg opptar voksne plassene på barneavdelingene.

Dette er blant hendelsene ved universitetssykehuset i Oslo (OUS) som har gjort at flere sykepleiere har kommet med bekymringsmeldinger den siste tiden, skriver Dagsavisen.

- Vi har fått massevis av bekymringsmeldinger ved OUS og Ahus om kvaliteten på pasientomsorgen, bekrefter leder i Barnesykepleierforbundet i Oslo og Akershus, Anja Smeland.

Nå frykter hun at det velfungerende barnesenteret på Ullevål, som har hatt tjenester til barn samlet under ett tak, brytes ned.

- Noe av det problematiske er at de flytter litt og litt. Det er problematisk når tjenestene henger sammen, fastslår Smeland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.