Bekymret for barnet

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Kvinne drept på Kolbotn. Samboer er mistenkt, og etterlyst i hele Europa. Det antas at vedkommende har tatt barnet med seg.

02.08.10 06:28

- Vår førsteprioritet er å komme i kontakt med avdødes samboer. Og det er nærliggende å tro at han er sammen med parets felles barn, sa fungerende politimester Ida Melbo Øystese i Follo politidistrikt på en pressekonferanse.

- Vi har ulike teorier, men det er nærliggende å tro at de er sammen. Å finne dem er vår høyeste prioritet, sa Øystese på en ny pressekonferanse lørdag kveld - ifølge Østlandets Blad.

Hvorvidt det er fare for barnets sikkerhet vil ikke Øystese kommentere, men Dagbladet skriver at hun minner om at politiet langt ikke har gått ut og advart mot at mannen kan utgjøre en potensiell sikkerhetsrisiko for andre.

Politiet er i dialog med den drapssiktedes franske familie.

- Etterforskere er i dialog med nær familie av siktede, og vi håper at det kan bidra til at vi oppnår kontakt med ham, sier politiadvokat Lars Lanes Østbye til VG Nett.

Knivdrept
Vitner forteller til NRK at de hørte et skrik rundt kl. 01 natt til lørdag. Politiet fikk melding om hendelsen kl. 14.13, og rykket ut med bevæpnet politi og ambulanse til adressen på Kolbotn.

På stedet fant de en død kvinne - knivstukket.

Leter etter konkret bil
Østlandets Blad får bekreftet fra politiet at familiens bil er forsvunnet. Kripos er ikke koblet inn i saken.

- Vi bistår Follo og er bedt om å holde utkikk etter en bestemt bil, sier operasjonsleder Marianne Mørch ved Søndre Buskerud politidistrikt til avisen.

De siste 24 timene har det kommer fram informasjon som kan tyde på at mistenkte har psykiske vansker. Politiet ønsker ikke kommentere mannens helsetilstand.

- Man kan jo forestille seg at han er i en vanskelig situasjon, sier Melbo Øystese til Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.