Gå til sidens hovedinnhold

Bekymret for flytting til Frydenberg skole

Østkantavisas oppslag om forholdene rundt byggingen av Frydenberg skole skaper bekymring.

HERSLEB/HASLE: – Da Hersleb skole ble nedlagt sist høst ble elever og personale flyttet til lokalene til den gamle Elvebakken skole, forteller Monica Wangen, nestleder i FAU ved skolen.

LES OGSÅ: Krever utsatt skolestart på nye Frydenberg skole

– Nå har elevene funnet seg til rette, men skal igjen flyttes på. Denne gang til den nye Frydenberg skole på Hasle, sier Wangen videre.

– Helt utrolig. Jeg er spesielt opptatt av elever som det nå går veldig bra med. På Elvebakken har vi dyktige lærere og et kjempebra miljø. Skolen har vokst kvalitetsmessig. Det faglige nivået har økt, vi har lite problemer med rus, lite mobbing.

Dette skyldes i følge Wangen at ledelsen tar tak i ting og har en streng disiplin. Skolen skårer også høyt på brukerundersøkelser.

LES OGSÅ: – Kostnadene er viktigere enn elevene

– Nå skal alt dette raseres, elevene mister enda en gang skolen sin og lærerne blir også borte. Disse må eventuelt søke seg jobb på Frydenberg som nå utlyser ledige lærerstillinger, sier Wangen.

– Når ting går bra, så blir lærermiljøet fjernet, det er trist mener hun og retter sterk kritikk mot byrådet som hun mener ikke tar situasjonen på alvor og som nå utsetter elever og foreldre for ekstra påkjenninger ved uvissheten om skolen faktisk vil stå ferdig ved skolestart.

Forsinkelser og kaos

Monica Wangen forteller at hun nå har blitt enda mer bekymret.

– Når jeg ser på byggeplassen på Hasle i dag tviler jeg på at det er mulig å få skolen ferdig i tide, sier hun.

LES OGSÅ: Skole viktigere enn søvn?

Det er elevene fra 9. og 10. klassetrinn på Elvebakken som skal inn på Frydenberg. Hun frykter det vil bli like mye forsinkelser og kaotiske forhold som det var da Fyrstikkalleen skole åpnet sist høst.

– Jeg vet at det fortsatt er problemer på Fyrstikkalleen. Jeg syns ikke det er så rart. Skoler må jo være ferdige før elevene flytter inn! Nå må kommunen ta lærdom og ansvar, sier Monica Wangen.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet