RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekymret for McCains helse

Sist oppdatert:
Nesten halvparten av amerikanerne er redde McCain ikke vil klare å fullføre fire år som president.

(SIDE2:) Snart er det tid for presidentvalg i USA. Aldersforskjellen mellom kandidatene John McCain (72) og Barack Obama (47) er en av tidenes største.

Det kan muligens utgjøre en forskjell under valget.

Sier han er frisk
En undersøkelse utført for CNN viser at hele 47 prosent av deltakerne er bekymret for at McCain ikke vil beholde den gode helsen gjennom fire år, slik at han ikke kan fullføre presidentperioden.

McCain har tidligere hatt hudkreft. Dersom han vinner, blir han dessuten den eldste førstegangspresidenten i amerikansk historie. Selv sier han at han er frisk, og har latt CNN gjennomgå hans legejournaler. Legen hans skal også ha uttalt at han er frisk nok til å kunne klare fire år som president.

Folket er altså ikke like sikre. 29 prosent av deltakerne er veldig bekymret for McCains helse, mens 18 prosent er noe bekymret.

Helsen teller
Til sammenligning er bare åtte prosent veldig bekymret for Obamas helse, mens 11 prosent er noe bekymret. Obama har ikke offentliggjort sine legejournaler, men legen hans har fortalt at han har en ypperlig helse.

Undersøkelsen viser også at sju prosent av deltakerne vil la kandidatenes helsetilstand vil være avgjørende for sitt valg. 24 prosent sier at helsetilstanden vil være en av de viktigste faktorene.

Men ikke alle deltakerne synes helsespørsmålet er viktig. Én av fire ville ikke vært bekymret selv om kandidaten hadde fått et hjerteinfarkt i løpet av valgperioden.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere