Gå til sidens hovedinnhold

Bekymret for selvmord i trafikken i Hedmark

Hamar (NTB): Statens vegvesen er bekymret over at så mange som seks dødsulykker på veiene i Hedmark i fjor kan ha vært selvforskyldte.

I fjor omkom 16 personer i trafikkulykker i Hedmark, men de offisielle fjorårstallene viser at 13 personer omkom på veiene i fylket.

Årsaken er at enkelte typer ulykker er fjernet fra statistikken. Blant annet inkluderes ikke «selvvalgte ulykker» i den offisielle oversikten, skriver Hamar Arbeiderblad.

I fjor ble det registrert tre ulykker hvor man med sikkerhet kunne fastslå at det dreide seg om selvmord. I tillegg opplyser Statens vegvesen at man i ytterligere tre tilfeller har grunn til å tro at det dreier seg om selvvalgte ulykker, men at bevisene ikke er entydige nok til å kunne konstatere dette med 100 prosents sikkerhet.

Sjefingeniør Rolf Sevendal i Statens vegvesen på Hamar er bekymret over utviklingen.

- Det er svært bekymringsfullt at så mange velger denne løsningen. Dessverre er det vanskelig for oss å forhindre denne typen tragiske ulykker. Helsevesenet må åpenbart gjøre en jobb for å forebygge flere slike hendelser, sier han. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?