Belgias nasjonalforsamling åpner for dødshjelp til barn

Brussel (NTB-Anne Marte Vestbakke): Uhelbredelig syke mindreårige skal kunne få hjelp til å dø i Belgia. Nasjonalforsamlingen vedtok torsdag en utvidelse av loven om dødshjelp.

13.02.14 18:53

Uhelbredelig syk, store smerter, ingen behandlingsmulighet. Det er forutsetningene Belgia har lagt inn i loven som åpner for at en mindreårig skal kunne få hjelp til å dø. Nasjonalforsamlingen i Brussel vedtok torsdag kveld den nye loven.

Men selv om et stort flertall av innbyggerne i et liberalt Belgia sier de støtter en utvidelse av loven om dødshjelp, har det vært hard debatt og motstand mot forslaget.

- De kan ikke drikke før de er 16. De kan ikke røyke før de er 16. De kan ikke stemme før de er 18. De kan ikke gifte seg før de er 18. Men når vi snakker om liv og død, så kan de bestemme? Det henger ikke sammen, sier kristendemokraten Els Van Hoof til den amerikanske radiokanalen NPR.

Også en gruppe barneleger har bedt de folkevalgte stemme nei. De mener sårbare barn kan bli presset til å ta et umulig valg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag