*Nettavisen* Nyheter.

Belgisk politi leter etter to nye terrormistenkte

Belgisk politi jakter nå på to nye mistenkte i forbindelse med terrorangrepene i Paris i november. Foto: Yves Herman (Reuters)

Belgisk politi leter nå etter to nye personer som mistenkes å ha tilknytning til terrorangrepene i Paris. Politiet sier de to er bevæpnet og farlige.

Soufiane Kayal og Samir Bouzid ble onsdag etterlyst av belgisk politi, som tror at de hjalp den ettersøkte Salah Abdeslam med å reise til Ungarn i september.

Abdeslam var trolig en av gjerningsmennene under terrorangrepene i november. Han er fortsatt på frifot og antas å ha reist til Syria.

I september i år ble Abdeslam stoppet på grensen mellom Ungarn og Østerrike. Med ham i bilen var Kayal og Bouzid, som da reiste med falske identitetspapirer, opplyser belgisk politi fredag.

Franske etterforskere tror Abdeslam kjørte en av selvmordsbomberne til Stade de France i Paris 13. november. Hans eksakte rolle er uklar, men en teori er at han også han skulle sprenge seg i luften, men at han ombestemte seg og stakk av.

Belgisk politi har pågrepet en rekke personer og gjennomført mange aksjoner etter terrorangrepene i Paris i forrige måned der 130 mennesker ble drept. Flere av gjerningsmennene enten bodde i eller kom fra Brussel-forstaden Molenbeek. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.