Belgisk seier i Normandie

Foto: Joker Bianchi

Team Joker Bianchi hadde ingen stor dag i griseværet.

25.03.10 21:55

Regn, vind og punkteringer preget den 5. etappen av Normandiet rundt torsdag. Belgiske Sven Vandousselaere (Jong Vlaanderen - Bauknecht) vant etappen fra Elbeuf-sur-Seine til Flers. Svein-Erik Vold (Team Joker Bianchi) ble beste norske.

Sportsdirektør Gino van Oudenhove i Team Joker Bianchi fortalte til procycling.no rett etter målgang at Svein-Erik Vold var den eneste fra det norske kontinental-laget som klarte å være med første vifte. 25 ryttere var med i front etter at det sprakk opp på den lokale runden mot slutten av rittet. Stian Remme var nære tetgruppen, men maktet ikke være med i griseværet. Det ble forøvrig rapportet om 60 punkteringer i løpet av etappen og en av de inntraff Sondre Sørtveit som var sjanseløs etter uhellet.

- Hvordan er mulighetene på de gjenstående etappene? Er det etappeseier som blir fokus nå?

- Ja, vi er nødt til å gjøre det beste vi kan ut av de siste etappene. Moralen er kanskje litt lav i laget nå, men vi skal gjøre så godt vi kan for å kjøre inn et godt resultat, helst en seier. Det er også et problem at Ole Haavardsholm og Christer Rake sliter med sykdom, forteller van Oudenhove.

- Dere sliter litt mer med sesongstarten i år enn i fjor, er savnet at Lars Petter Nordhaug, Frederik Wilmann og Alexander Kristoff stort?

- Vi savner dem ikke, men vi lider under litt uheldige omstendigheter, med punkteringer og sykdom. Det er heller ingen andre lag som klarer å ta skikkelig tak. Ingen som klarer å ha med flere enn en eller to ryttere framme. Konkurransen er også tøff med Saur - Sojasun og Bbox Bouygues Telecom med. De klarer ikke å dominere de heller, avslutter belgieren.

Jan Barta (Team NetAPP) overtok sammenlagtledelsen i rittet. Rittet avsluttes søndag.

Procycling.no kommer tilbake med norske etappeplasseringer.

Les flere nyheter på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag