*Nettavisen* Nyheter.

Belgisk seier i Normandie

Foto: Joker Bianchi

Team Joker Bianchi hadde ingen stor dag i griseværet.

25.03.10 21:55

Regn, vind og punkteringer preget den 5. etappen av Normandiet rundt torsdag. Belgiske Sven Vandousselaere (Jong Vlaanderen - Bauknecht) vant etappen fra Elbeuf-sur-Seine til Flers. Svein-Erik Vold (Team Joker Bianchi) ble beste norske.

Sportsdirektør Gino van Oudenhove i Team Joker Bianchi fortalte til procycling.no rett etter målgang at Svein-Erik Vold var den eneste fra det norske kontinental-laget som klarte å være med første vifte. 25 ryttere var med i front etter at det sprakk opp på den lokale runden mot slutten av rittet. Stian Remme var nære tetgruppen, men maktet ikke være med i griseværet. Det ble forøvrig rapportet om 60 punkteringer i løpet av etappen og en av de inntraff Sondre Sørtveit som var sjanseløs etter uhellet.

- Hvordan er mulighetene på de gjenstående etappene? Er det etappeseier som blir fokus nå?

- Ja, vi er nødt til å gjøre det beste vi kan ut av de siste etappene. Moralen er kanskje litt lav i laget nå, men vi skal gjøre så godt vi kan for å kjøre inn et godt resultat, helst en seier. Det er også et problem at Ole Haavardsholm og Christer Rake sliter med sykdom, forteller van Oudenhove.

- Dere sliter litt mer med sesongstarten i år enn i fjor, er savnet at Lars Petter Nordhaug, Frederik Wilmann og Alexander Kristoff stort?

- Vi savner dem ikke, men vi lider under litt uheldige omstendigheter, med punkteringer og sykdom. Det er heller ingen andre lag som klarer å ta skikkelig tak. Ingen som klarer å ha med flere enn en eller to ryttere framme. Konkurransen er også tøff med Saur - Sojasun og Bbox Bouygues Telecom med. De klarer ikke å dominere de heller, avslutter belgieren.

Jan Barta (Team NetAPP) overtok sammenlagtledelsen i rittet. Rittet avsluttes søndag.

Procycling.no kommer tilbake med norske etappeplasseringer.

Les flere nyheter på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag