RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bellona: - Norge varslet for sent om atomulykke

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Norske myndigheter ble varslet altfor sent om brannen i den russiske atomubåten utenfor Murmansk, mener Bellona. Ifølge daglig leder Nils Bøhmer ble brannen slukket natt til fredag.

- Det er betenkelig at norske myndigheter ikke ble varslet i henhold til varslingsavtaler som skal gjelde ved hendelser som kan medføre utslipp, sier Bøhmer til NRK.

Fra offisielle kilder i Murmansk har Bellona fått vite at brannen ble slukket klokka 1.40 natt til fredag, men fortsatt kommer det mye røyk fra båten og det er mange brannbiler på stedet. Det hersker også usikkerhet rundt hvor mange som er brakt til sykehus med skader.

- Ansatte ved sykehuset skrev på russisk Facebook torsdag kveld at 19 personer ble brakt inn, mens russiske myndigheter sa 9. Men i dag er det plutselig ingen innlagt, ifølge offisielle kilder, sier Bøhmer.

Bellona har et kontor med fire ansatte i Murmansk, i tillegg har Bøhmer kontakt med en russisk kollega som skal hjem og feire nyttår i byen.

- Vi kommer til å følge nøye med på om brannen blusser opp igjen eller om det skulle oppstå strålingsfare. Foreløpig ser det ikke ut til å ha lekket ut radioaktivitet, men det er vanskelig når myndighetene der nærmest har lagt lokk på all informasjon, sier Bellona-lederen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere