*Nettavisen* Nyheter.

Bellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller

Illustrasjonsfoto: Vindmøller.

HAR SNUDD 180 GRADER OM VINDKRAFT: - – Det er en cowboybransje preget av utbyggere som tar alle snarveier de kan, og en forvaltning som gir konsesjoner uten å ta hensyn natur eller gjeldende lovverk, sier tidligere Bellona-grunnlegger Rune Haaland. Nå er han ny leder av antivindkraft-organisasjonen Motvind Norge. Foto: Herskedal, Kjell (NTB scanpix)

Rune Haaland var en av grunnleggerne av miljøstiftelsen Bellona. Nå skal han derimot være i ledelsen av kampen mot vindkraftutbygging i Norge.

Haaland er ansatt som generalsekretær i organisasjonen Motvind. Organisasjonen skal samle motstandere mot landbasert vindkraftutbygging. Det er i sterk kontrast til miljøstiftelsen Bellona, som Haaland grunnla sammen med Fredrik Hauge i 1986. Bellona går inn for storstilt utbygging av vindkraft i Norge, skriver Klassekampen.

Haaland jobber med fornybar energi og var også tilhenger av vindkraft fram til han satte seg inn i hvordan industrien går fram. Han sier virksomheten ikke er bærekraftig eller følger demokratiske regler.

Les også: Det finnes en løsning på klimakrisen. Den hater vi mer enn klimakrisen

– Det er en cowboybransje preget av utbyggere som tar alle snarveier de kan, og en forvaltning som gir konsesjoner uten å ta hensyn natur eller gjeldende lovverk, sier Haaland.

Den nystartede organisasjonen har allerede 5.500 medlemmer.

Les også: Demonstranter sperrer veien til vindkraftanlegg i Rogaland

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag