Gå til sidens hovedinnhold

Bellona: Ikke tillit til Petroleumstilsynets gransking

Oslo (NTB): Bellona er rystet over at boligplattformen Foatel Superior fikk godkjennelse til å drive på norsk sokkel etter at Sjøfartsdirektoratet hadde avdekket 19 alvorlige mangler i 2010, og krever at Petroleumstilsynet tas av granskingen.

- Det at Petroleumstilsynet for andre gang på kort tid overser advarsler fra Sjøfartsdirektoratet vedrørende alvorlige feil på norske plattformer, viser at tilsynet mangler nødvendig vurderingsevne, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Han viser til at det også ble påvist en rekke feil knyttet til ballast og stabilitet på riggen Scarabeo 8, som krenget i Barentshavet i begynnelsen av september, men at den også fikk en godkjenning.

- De to hendelsene vi har hatt i høst viser med all tydelighet at Petroleumstilsynet mangler nødvendig vurderingsevne i forhold til ballastsystemer og flytende innretninger. Hendelsene dokumenterer også en dispensasjonskultur som ser ut til i økende grad å gjennomsyre tilsynet, en ukultur politikerne nå må ta ansvar for å komme til livs snarest, sier Hauge.

- Vi setter spørsmålstegn ved tilsynets vurderingsevne, og ber om at granskingsansvaret for Flotel Superior overføres til et annet organ, sier fagrådgiver Karl Kristensen i Bellona til NTB.

Pressetalskvinne Inger Anda i Petroleumstilsynet ønsker ikke å kommentere uttalelsene fra Bellona, men sier til NTB at det er en forutsetning at alle påpekte mangler er utbedret før en samsvarsuttalelse (SUT) gis. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot