*Nettavisen* Nyheter.

Bellona mener Ap lar seg styre i oljesaken

Oslo (NTB): Miljøstiftelsen Bellona mener Arbeiderpartiet lar seg styre av særinteresser og LO. Bellona-leder Frederic Hauge betegner det som trist hvis programkomiteens forslag resulterer i oljeproduksjon utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Arbeiderpartiets snuoperasjon er trist for et fantastisk matproduserende område. Men dette er ikke en tapt sak. Bellona kommer til å kjempe hardt for å skjerme denne naturrike delen av Norge fri for oljevirksomhet, sier Hauge.

Han mener Ap bryter med regjeringens åtte år lange politikk når et flertall i partiets programkomité nå går inn for konsekvensutredning.

- Det er utrolig trist at Arbeiderpartiet ser ut til å være et parti der særinteresser og LO bestemmer, sier Hauge.

Hauge mener det neppe er god kontakt mellom ledelsen i Ap og grasrota i partiet i denne saken. Han lover derfor å kjempe for å holde havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja fri for petroleumsaktivitet.

- Meningsmålinger har vist at det er et flertall mot oljeboring i befolkningen. Ledelsen i Arbeiderpartiet lytter åpenbart mer på oljeindustrien og LO enn på velgerne. Dette er en topptung beslutninger som ignorerer grasrotas skepsis, sier Hauge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.