Gå til sidens hovedinnhold

Bellona mener politiet svikter i etterforskning av miljøkriminalitet

Oslo (NTB): Miljøstiftelsen Bellona ber Riksadvokaten granske det den mener er omfattende systemsvikt i etterforskningen av miljøkriminalitet i oljeindustrien.

Bellona sendte onsdag et brev til Riksadvokaten hvor det hevdes at politiets oppfølging av brudd på forurensningsloven er svært mangelfull.

I perioden 2009 til 2012 politianmeldte miljøstiftelsen flere aktører i petroleumsindustrien for grov miljøkriminalitet. Også Klima- og forurensingsdirektoratet (Klif) har anmeldt flere av forholdene, skriver Teknisk Ukeblad.

- Politiet gjør ikke jobben sin. Jeg synes det er hårreisende at så viktige saker ikke prioriteres. Man kan lure på hva som egentlig foregår her, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

I brevet til Riksadvokaten lister Bellona opp konkrete anmeldelser som stiftelsen mener ikke er blitt tilfredsstillende prioritert og etterforsket.

Blant forholdene Hauge mener må granskes, er politiets håndtering av lekkasjer fra avfallsbrønner på sokkelen og gasslekkasjen på Gullfaks C. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene