RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Belships i smulere farvann

Seiler inn til overskudd.

Tørrlastrederiet Belships fikk i fjerde kvartal et driftsresultat på 5,16 millioner dollar sammenlignet med minus 11,58 millioner dollar i samme periode året før.

Driftsresultatet for 4. kvartal inneholder gevinst ved salg av M/S Belisland på 10 millioner dollar. Det er også foretatt en nedskrivning på 3,8 millioner dollar knyttet til salg av 2 nybyggingskontrakter i første halvår 2009.

Samtidig fikk selskapet et resultat før skatt på 5,1 millioner dollar, mot minus 12,1 millioner dollar i tilsvarende periode i 2008. Driftsinntektene i perioden endte på 11,37 millioner dollar, mot 15,13 millioner dollar i samme periode året før. Rederiet opplyser at reduksjonen i driftsinntektene hovedsaklig skyldes lavere aktivitet i Elkem Charterings handysizeoperasjon.

Det opplyses at ratene i tørrlastmarkedet har holdt seg godt oppe så langt i 2010. Men leveringstakten av nybygg vil bli enda høyere i 2010 enn i 2009 og forventes å legge press på ratene.

- Kinas etterspørsel, spesielt etter jernmalm, har økt kontinuerlig de siste årene, og hele logistikkjeden fra gruve til fabrikk er preget av flaskehalser. Skal tørrlastratene fortsatt holde seg på et historisk høyt nivå, må etterspørselen fortsette å øke og logistikkjeden klare å håndtere denne, skriver rederiet i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere