RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Belships ser toppen i bulkmarkedet(Ny)

Sist oppdatert:
Etter et nytt sterkt kvartal for bulkvirksomheten i Belships, tror selskapet at toppen for tørrlastmarkedet kan være nådd
På den bakgrunn har rederiet nå valgt å tre ut av spotmarkedet, og i stedet sikre sine bulkskip innen handymax- og panamax-segmentene på lange kontrakter.

Belships skriver i sin første kvartalsrapport at ratene i bulkmarkedet nådde nye toppnivåer i første kvartal, men at de svekket seg noe i slutten av perioden.

- Etterspørselen fra spesielt Kina er stor, men mye tyder på at man begynner å få kapasitetsproblemer på flere felter, skriver Belships.

Rederiet mener at dersom de kinesiske myndighetene lykkes i sine bestrebelser med å kjøle ned veksten i økonomien, kan toppen av tørrlastoppgangen være passert.

- Den stramme tonnasjebalansen samt begrenset tilflyt av ny tonnasje på kort sikt, vil kunne bidra til en volatil rateutvikling i den nærmeste fremtid, skriver selskapet.

Tallene

Belships kan vise til et nytt sterkt kvartal, og hadde driftsinntekter på 14,6 millioner dollar i første kvartal, mot 9,9 millioner dollar i fjor. Driftsresultatet endte på 4,7 millioner dollar, mot pluss 0,7 i samme periode i 2003.

Bunnlinjen før skatt viser et overskudd på 4,5 millioner dollar, mot 0,4 millioner i første kvartal i fjor.

Rederiet opplyser at bokført verdi pr. aksje utgjør 6,55 kroner og bokført egenkapitalandel pr. 31. mars var på 49,4 prosent. Markedsverdien for M/S Belnor er vesentlig høyere enn bokført verdi.

Går langt

Belships opplyser at de med unntak av skipene M/S Belpareil og M/S Belnor som allerede er sluttet på lange kontrakter til midten av 2005, så har de sluttet de øvrige skipene på lange certepartier som varer ut den gjenværende minimumsperioden eller til 2007/08.

Cashkua Elkem Chartering

Det 50 prosenteide charteringselskapet Elkem Chartering fortsatt å være den store bidragsyteren for Belships i første kvartal. EC økte i løept av kvartalet virksomheten, og det med økt lønnsomhet ifølge Belships

- Vi forventer gode resultater for handysizeaktivitetene i EC for inneværende år, skriver selskapet

EC har i løpet av kvartalet oppnådd enighet med den franske partneren om at poolsamarbeidet for M/S Pax Phoenix avsluttes pr. 1.april hvoretter skipet går inn på et tidscerteparti som løper til mars 2007 og til en rate som vil gi et resultatbidrag til Belships på rundt 2,2 millioner dollar pr. år.

Flåten

Belships og Elkem Chartering kontrollerte ved utgangen av kvartalet to panamax-bulkskip, fire handymax'er og 11 handysize-bulkskip. Av disse er panamax- og handymaxskipene sikret på lange kontrakter, mens de 11 handysizene i Elkem Chartering gikk i spotmarkedet og på volumkontrakter.

Av de 11 handysizene så er to levert tilbake etter endte kontrakter i april, mens et skip går av kontrakt i mai. De resterende åtte skipene er leid inn på kontrakter som har forfall gjennom 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere