Tom Tidemann

Bemanningen ved sykehjemmene økes med de private

UENIG: Konsernsjef i Unicare reagerer på SV-leder Audun Lysbakkens (bildet) kommentar.

UENIG: Konsernsjef i Unicare reagerer på SV-leder Audun Lysbakkens (bildet) kommentar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / NPK

Av Tom Tidemann, Konsernsjef Unicare.

Takk for at du inviterer oss til å sitte ved samme bord, Lysbakken.

Jeg ønsker likevel å benytte anledningen til å rette opp i feilaktig informasjon som du skriver i Nettavisen 19.02.2019.

Vi nedbemanner ikke når vi overtar et sykehjem. Tvert imot så har vi økt bemanningen.

Dette gjelder alle våre seks sykehjem i Oslo. Vi har både økt bemanningen og fagdekningen fra da det var kommunalt drevet.

Den eneste gangen vi har vurdert nedbemanning, var da din partikollega Inga Marte Thorkildsen var eldrebyråd i Oslo, og hun ba oss om å redusere bemanningen ned på de kommunale sykehjemmenes nivå.

Du skriver videre at vi reduserer lønninger. Dette er også feil. Ved en virksomhetsoverdragelse så overtar ny drifter alle ansatte med samme lønn. Og slik skal det selvsagt være.

Vi tilbyr gratis helsefagarbeiderutdanning til alle ufaglærte. Dette har vi gjort over flere år, og det har gitt resultater. Ved alle Unicares sykehjem er det nå en fagdekning på 85%. Vi tilbyr også helsefagarbeidere sykepleierutdanning og vi har språkopplæring for ansatte som er i behov for det.

Jeg ser frem til et godt samarbeide om eldreomsorgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.