RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benekter fall i nigeriansk produksjon

Sist oppdatert:
Oljefagforeningene varslet i går at de skulle ramme Nigerias oljeproduksjon- og eksport fra onsdag, men kilder i ExxonMobil og i oljeministeriet benekter at det har skjedd så langt
Oljefagforeningen har i dag gjentatt at de er i ferd med å forlate produksjonsanleggene i Nigeria, men partene ser ikke ut til å være enige om virkningen av streiken så langt.

En kilde i oljeselskapet ExxonMobil opplyser til Dow Jones at deres produksjon fortsatt går som normalt. Det samme sier en representant for myndighetene som overvåker en av de større eksportterminalene.

- Vi produserer på normale nivåer i dag, sier kilden ExxonMobil til Dow Jones.

Leder Peter Akpatason i fagforeningen NUPENG som representerer feltarbeiderne sa tidligere i dag at de har bedt sine medlemmer forlate produksjonsanleggene. Han sa videre at det nå er stans i oljestrømmen fra feltene til eksportterminalene, men at dette ikke vil merkes før siste dråpe er pumpet ut av lagertankene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere