RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benet tredoblet seg - legen nektet å komme

Foto: Hege Frostad Dahle (Jarlsberg Avis)
Fikk i stedet medisiner uten at en lege hadde sett på beinet.

Fredag møtte Jarlsberg Roar Ersrud fra Holmestrand på sykehuset i Tønsberg. Han hadde fortsatt store smerter i beinet, men hevelsen hadde trukket seg betraktelig tilbake.

- Forige torsdag begynte jeg å bli dårlig. På kort tid hovnet beinet mitt opp og varmt og ildrødt. Jeg tok kontakt med legevakten, som ba meg ta kontakt med fastlegen min, dagen etter. Noe jeg gjorde, sier han til Jarlsberg Avis.

Det skulle vise seg å bli vanskelig for ham å få hjelp. Han fikk beskjed om at han måtte komme ned til legen slik at legen kunne se på beinet.

Les mer på Nettavisen:

Fikk ikke hjemmebesøk
- Jeg har en funksjonshemming på grunn av polio som jeg fikk da jeg var yngre.

Med denne enorme hevelsen var det umulig for meg å komme meg ned til legen, forteller han. Etter mye fram og tilbake endte det med at legen skrev ut medisiner uten å ha sett på pasienten.

- Jeg forhørte meg om legen kunne komme på hjemmebesøk for å se på beinet mitt, siden jeg ikke kunne rekvirere ambulanse selv. Men det var ikke mulig. Jeg ringte også til kommunelegens kontor for å høre om det var en ambulerende ordning hvor legene foretok hjemmebesøk, legger han til. Men svaret var negativt. Ingen alternativ Det som skremte ham mest var at, for ham, som funksjonshemmet, ikke var alternativer for å vurdere hva som kunne være galt.

- Jeg legger ikke skjul på at jeg var redd. Men da jeg fikk medisinene avtok smertene noe, men beinet forble stort, kan han fortelle. Derfor ringte han 113 og fikk snakke med vakthavende lege, som igjen rekvirerte ambulanse.

- På høy tid
- Da jeg kom inn på sykehuset sa de at det var på høy tid at jeg kom. Beinet var da nesten dobbel så stort som nå, sier han og holder seg på høyre bein. I tillegg skal de ha fratatt ham medisinene og sagt at dette var medisiner han ikke skulle tatt. Både han og legene fryktet først blodpropp, men dette kunne de raskt utelukke. Det viste seg at han hadde fått en betennelse i beinet med navnet rosen.

- Hvorfor står du fram med din historie?

- Jeg ble rystet over at jeg ikke kunne få hjelp da jeg trengte det mest. Jeg har en høy smerteterskel og i tillegg er jeg funksjonshemmet, sier han videre. Videre legger han til at han ble overrasket over at han fikk medisiner uten at noen hadde sett på beinet.

Maktesløs
- Dette var på en fredag og jeg hadde ikke annet valg enn å ta tablettene og håpe at det ble bedre. Men søndagen klarte jeg ikke mer smerter og fryktet at det var noe alvorlig galt. Da ringte jeg som sagt 113 og fikk snakke med vakthavende lege.

- Jeg må innrømme at det er skummelt at ingen leger foretar hjemmebesøk, bortsett fra lege Ulv Nilsen. Jeg vurderte faktisk å ringe til ham, men det er ikke min fastlege, tilføyer han.

- Jeg følte meg hjelpeløs og maktesløs i denne situasjonen, noe som var både ubehagelig og skremmende. Jeg ønsker ikke at andre skal havne i samme situasjon som meg, avslutter han.

Les flere saker fra Jarlsberg Avis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere