*Nettavisen* Nyheter.

Bengt «anmelder» seg selv for synging på gaten

Foto: (Bergensavisen)

Advokaten er irritert og provosert over politivedktekt.

31.01.13 21:25

Advokat Bengt Waldow synes forbudet i Bergen mot å synge på gaten uten polititillatelse, er idiotisk.

Nå har han skrevet en politianmeldelse - av seg selv - der han tilstår alt:

– Jeg sang i dag The Smiths' «There is a light that never goes out» på offentlig sted. Forseelsen fant sted i det jeg gikk til jobb, heter det blant annet i anmeldelsen, sier han til BA.no

Waldow har imidlertid ikke tenkt å levere anmeldelsen til politiet.

– Jeg kunne i prinsippet levert den inn, men gidder ikke. Det er ingen som tar en advokat som synger på gaten, denne politivedtekten er myntet på andre mennesker - og det er det som irriterer og provoserer meg dypt, sier Waldow til BA.

Han mener det er immigranter som er målet for den lokale vedtekten. I seg selv er ikke lovteksten diskriminerende, men i praksis er den det, mener Waldow.

Bengtow er for mange kanskje mest kjent under psedunymet «Bengtassen»på Twitter.

OSLO-DEBATT
Anmeldelsen skjer som følge av debatten i Oslo, der Ap vil innføre forbud mot offentlig sang og musikk som det ikke er søkt om løyve til hos politet.

Advokat Jon Wessel-Aas skrev onsdag en såkalt «ytring» på NRKs nettsider.

«Må jeg registrere meg hos politiet for å synge en sang til forsvar for ytringsfriheten eller dele ut flygeblader om Grunnlovsåret? Det foreslår Oslo Arbeiderparti at jeg må,» skrev Wessel-Aas.

Østlendingene, med Libe Rieber-Mohn (Ap) i spissen, vil forby tigging på offentlig sted, reelt sett med sikte på å kunne komme fenomenet med tilreisende tiggere til livs.

Klikk på bildet for å forstørre.

HAR DET I BERGEN
Denne lokale politivedtekten har vi allerede i Bergen, og det er den Bengt Waldow har forbrutt seg på - ifølge seg selv.

Waldow skriver i anmeldelsen:

– Jeg var ikke klar over at slik synging var forbudt uten å melde fra til politiet, og ble først oppmerksom på forbudet i forbindelse med at politivedtektene i Oslo er søkt endret. Det var aldri i mine tanker at det gjaldt et slikt forbud i verdens vakreste by. Jeg ber om å bli behandlet mildest mulig.

– Vedtekten rammer de som ikke vet at det finnes en slik lovtekst. Den minner meg om den gamle løsgjengerloven. Det var ikke fulle julebordsgjester som ble rammet av den, men alkisen i gaten, sier Waldow til BA.

– Men er det ikke greit med en slik lov? Gatemusikk kan jo vitterlig også drive folk til totalt vannvidd?

– Jo, men de som står på Torgallmenningen har jo fått løyve til det. Denne loven rammer det mennesket som stiller seg opp med et trekkspill, men ikke har meldt fra.

På Twitter oppgir Waldoe det som kan oppfattes som bakgrunn for at han skrev en anmeldelse seg selv.

«Du vet du bor i et sigøynerhatende diktatur når du må skrive brev til politiet hvis du skal synge på offentlig sted», skrev han tidligere i dag.

Her er lovteksten:

§ 4. Sang og musikk, reklame m.m.

Den som på eller ut mot offentlig sted vil framføre sang eller musikk, stelle til oppvisning eller framvisning eller gjøre bruk av høyttaler, må sende melding til politiet.

Det samme gjelder den som på eller i nærheten av offentlig sted ønsker å foreta innsamling av penger, dele ut eller spre opprop, annonser, reklame e.l., eller gjøre bruk av gående, kjørende eller flygende reklame.

Ifølge anmeldelsen av seg selv sang da han gikk til jobb ned Steinkjellergaten og sluttet ikke før han var fremme ved Strandgaten.

Du kan lese hele anmeldelsen her.

Til BT sier politiadvokat Helge Wigerust at anmeldelsen er noe tull og at den med svært stor sannsynlighet vil bli henlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.