*Nettavisen* Nyheter.

Bengt skal hente inn tre månedslønner de neste dagene

Foto: Rune Grønlie (Avisa Nordland)

Fyrverkeriveteranen satser på å sope inn inn tre månedslønner og tre husleier i én smell.

10.07.14 13:59

I går tok salget av fyrverkeri løs på Sykkelhuset i Bodø hvor Jensen er daglig leder. Han regner med å selge hele 15 paller før nyttårsaften.

- For oss er dette et være eller ikke være. Jeg finansierer tre månedslønner og tre husleier på salget. Det gjør at vi kan senke skuldrene før sykkelsesongen starter, sier Jensen.

Har du kjøpt enorme mengder fyrverkeri? Kontakt Nettavisens journalist her!

360.000 kroner
I fjor solgte Sykkelhuset fyrverkeri for 360.000 kroner.

- Da ventet alle til den siste dagen. Siste dag med salg solgte vi for 225.000 kroner, sier han. Bengt Jensen er blitt veteran på dette salget.

I 14 år har han solgt gjennom Sykkelhuset og før den tid, seks år gjennom Sykkelkjelleren.

- For Sykkelhuset betyr det alt. Hadde jeg ikke hatt lov til å selge fyrverkeri før nyttår, måtte jeg ha stengt butikken tre måneder i året, sier han til Avisa Nordland.

Innstramming
Utenfor Sykkelhuset står det to konteinere med fyrverkeri, et godt stykke unna butikken. De ansatte må bære pakkene inn etter hvert som salget pågår.

- Jeg har bare lov til å ha 100 kilo i butikken til enhver tid, sier Jensen.

Fra og med i år er også reglene for oppskyting av fyrverkeri strammet inn.

- Det er kun lov til å sende opp fyrverkeri mellom klokken 18.00 og 02.00 på nyttårsaften, sier branninspektør Jan-Ivar Nordvik ved Salten Brann. Før var dette kun et ønske fra myndighetene, men nå er 18-02-ønsket blitt en regel.

- Dersom noen vil sende opp fyrverkeri utenom disse tidene, må de ta kontakt med politidistriktet, samt sende en søknad til oss. Det finnes forskjellige regler for hver kommune, påpeker Nordvik.

Færre øyeskader
Til tross for at snøen glimrer med sitt fravær, tror ikke Nordvik at det blir noe problem på nyttårsaften.

- Nå er ganske vått ute, forklarer han. Tørke og sterk vind er det siste Salten Brann ønsker seg. Vurdering om eventuelle tiltak er noe de vurderer rett før nyttårsaften. For noen år siden ble de såkalte pinnerakettene forbudt.

- Etter den tid har øyeskadene gått ned. Ellers oppfordrer jeg til å følge de vanlige reglene som står pakken folk kjøper og bruke briller, sier branninspektør Jan-Ivar Nordvik.

Les flere saker fra Avisa Nordland

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag