Gå til sidens hovedinnhold

Benjaminprisen til Skotselv skole

Lørdag er det sju år siden 15 år gamle Benjamin Hermansen ble drept av nynazister på Holmlia. I dag ble vinneren av Benjaminprisen 2007 kunngjort.

Benjaminprisen 2007 går til Skotselv skole i Øvre Eiker i Buskerud. Prisen deles ut av statsråd Bård Vegar Solhjell tirsdag 29. januar klokken 09.30 på Fredfoss kultur- og konferansesenter i Vestfossen.

- Langsiktig forebyggende arbeid

Prisen deles årlig ut til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering, og består av 100 000 kroner og en miniatyr av bysten av Benjamin Hermansen.

"Skotselv skole utmerker seg med langsiktig forebyggende arbeid mot rasisme og diskriminering på en kreativ og inkluderende måte. Deres antirasistiske arbeid inkluderer elever, lærere og ledelse, og det er et nært samarbeid med foreldre og lokalmiljø. Dette vises særlig godt gjennom skolens arbeid med forestillingen På flukt", heter det blant annet i begrunnelsen fra juryen.

Toleransereiser til Tyskland

Skolen arbeider også ukentlig med opplegget "Det er mitt valg", som handler om sosial og etisk kompetanse. I tillegg drar elever på tiende trinn hvert år på en "toleransereise" til konsentrasjonsleirer i Tyskland, og skolen har en "toleransebank" med gode ideer til arbeid for toleranse.

Skolen og kommunen har også skrevet under en erklæring om at Skotselv skole skal være en mobbefri skole.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn