RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bensinbomber mot politiet i Aten


Politiet har svart med å avfyre tåregass mot demonstrantene.
Politiet har svart med å avfyre tåregass mot demonstrantene. Foto: Yannis Behrakis (Reuters)
Sist oppdatert:
Demonstranter kastet bensinbomber mot politiet under en demonstrasjon ved nasjonalforsamlingen i Aten, der det skal stemmes over kriseavtalen med eurosonen.

Politiet svarte med å avfyre tåregass mot demonstrantene, noe som fikk flere hundre demonstranter til å trekke seg bort fra Syntagma-plassen, der de onsdag hadde samlet seg for å vise at de tar avstand fra avtalen.

Også flere søppelkasser og biler ble påtent av demonstranter, før stemningen roet seg igjen.

Les også: EU håper på kompromiss om gresk hastelån

– Tror ikke på avtalen

Statsminister Alexis Tsipras, som gikk til valg på å få slutt på innstrammingstiltakene i landet, skrev mandag under på en avtale som vil føre til nye kutt. Til gjengjeld vil Hellas få opp til 86 milliarder euro i nye kriselån.

– Jeg tar på meg ansvaret for en tekst jeg ikke tror på, men som jeg skrev under for å unngå katastrofe for landet og bankkollaps, sa Tsipras om avtalen tirsdag.

Les også: Tsipras: – Jeg tror ikke på innholdet i avtalen

Ut i streik

Tusenvis av mennesker har marsjert gjennom gatene i Aten for å demonstrere mot avtalen som de greske folkevalgte skal stemme over natt til torsdag, og fagforeninger, offentlige ansatte samt apotekere har gått ut i en 24-timers streik. Det skriver BBC.

– Avtalen går mot folket og arbeiderne. Det er den mest barbariske kuttpakken så langt, den er enda verre enn de to tidligere, sa den 19 år gamle demonstranten Dimitris til nyhetsbyrået Reuters.

Delte meninger

Rundt 51,5 prosent av grekerne mener avtalen regjeringen har inngått med EU er positiv, mens enda flere mener at nasjonalforsamlingen bør godkjenne den, viser en ny meningsmåling.

Nasjonalforsamlingen i Hellas skal onsdag stemme over de betydelige reformene og skatteøkningene som landets statsminister har gått med på for å sikre landet en ny låneavtale.

I den nye meningsmålingen, som ble offentliggjort tirsdag, sier 72 prosent av de spurte at det ikke er noe annet alternativ enn en avtale med långiverne, mens 70,1 prosent mener at nasjonalforsamlingen bør vedta avtalen.

Det er ventet at mellom 30 og 40 av Tsipras' partifeller i Syriza vil stemme mot avtalen, som støttes av flere opposisjonspolitikere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere