Gå til sidens hovedinnhold

Bensinstasjon ute av Sognsveien 70

I forrige bystyre- møte ba Ap om at reguleringsplanen for Sognsveien 70 ble returnert by- utviklingskomiteen. - Nå er bensinstasjonen ute av prosjektet, sier en fornøyd Tone Tellevik Dahl (Ap).

Ullevål:Bystyret skulle i forrige møte ta stilling til reguleringsplanen for Sognsveien 70. Men Arbeiderpartiet (Ap) ønsket å vurdere den planlagte bensinstasjonen i området nærmere, og ba om at saken ble returnert til byutviklingskomiteen for videre behandling.

Møteplass

Nå har Ap fått utbygger Fram Realinvest AS med på at bensinstasjonen bør tas ut av prosjektet.
- Ved at bensinstasjonen tas ut av byggeplanene så legger man til rette for en møteplass, som også bydelen ønsker. Dessuten ville en ny bensinstasjon på tomten bli et sjenerende element tett opp i boligene som er planlagt i Sognsveien 66, sier nestleder i byutviklingskomiteen, Tone Tollevik Dahl (Ap).
Hun forteller at saken nå vil bli sendt tilbake til bystyret for behandling, uten bensinstasjonen.
- Komiteen ønsker å behandle ferdig saken denne uken, og at bystyret kan ta stilling til reguleringsplanen allerede onsdag (5.12.), sier Dahl.

- Reduser parkeringsplassene

Ivar Christiansen (Ap) fra Nordre Aker bydel er også fornøyd med at bensinstasjonen er fjernet, men ønsker fremdeles at antall parkeringsplasser tilknyttet prosjektet skal reduseres.
- Det for at plassen mellom bebyggelse og eksisterende vei ikke blir forringet av en stor parkeringsplass. Nå har vi sjansen til å se helheten i området, sier han.
- Faktisk tvers over Ring 3 til Sognsveien 80 er aktuelt nå. Også utbyggingen av Ullevål stadion vil innsnevre muligheten for den grønne profilen vi ønsker oss i området. Kommunen må ta styringen på utviklingen, miljøet må i fokus - ikke bilen, sier Christiansen.

Vil igang

Utbygger ved prosjektleder Marianne Tvenge, forteller at det ikke er noe must for prosjektet med en ny bensinstasjon.
- Saken har hatt lang behandlingstid. Vi er nå veldig innstilt på å komme i gang med rehabiliteringen og byggingen. Derfor håper vi at prosjektet nå - uten bensinstasjon - snarest mulig kommer opp i bystyret, sier Tvenge, som ikke er enig i at utbygger ikke forholder seg til parkeringsnormen, slik Blindern Vel hevder.
- Vi holder oss innenfor tettby-normen, sier hun.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter