I oktober 2014, da fotballproffen var Sogndal-spiller, skal han ifølge en kvinne i 20-årene ha voldtatt henne. Men kvinnen forklarte seg ikke om forholdet til politiet før i fjor sommer.

I et avhør i forbindelse med en annen straffesak som var berammet i Romsdal tingrett, der Babacar Sarr var tiltalt for en annen voldtekt, fortalte kvinnen hva hun hadde opplevd. Det var politiet selv som tok initiativ til å anmelde forholdet.

I november 2018 ble saken fra 2014 henlagt som «intet straffbart forhold anses bevist», som er den sterkeste henleggelseskoden til politiet. Gjennom sin bistandsadvokat John Christian Elden klaget kvinnen på avgjørelsen.

Nylig fikk hun gjennomslag for klagen, og det er nå beordret mer etterforskning i saken, får Nettavisen opplyst.

Sarr har hele tiden nektet straffskyld.

Les også: Tidligere Molde-spiller frikjent for straff - må betale erstatning

Beordret mer etterforskning

Statsadvokat i Hordaland og Sogn og Fjordane, Ellen Cathrine Greve, bekrefter våre opplysninger.

- Jeg har bedt om at politiet skal gjør mer etterforskning i saken. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Greve.

Nettavisen er kjent med at statsadvokaten ønsker at den henlagte voldtektssaken skal ses i sammenheng med andre voldtektssaker Sarr er anklaget for.

Nettavisen er også kjent med at Greve har beordret politiet om at de må kontakte Sarr for å høre om han er villig til å gi ny forklaring. Disse opplysningene vil hun ikke kommentere.

Sarrs forsvarer, stjerneadvokaten Mette Yvonne Larsen, har ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Den fornærmede kvinnen er glad for statsadvokatens omgjøring av henleggelse.

- Det var godt å bli hørt, det må jeg si. Jeg vet at det er flere fornærmede i andre saker. Så det var gode nyheter når jeg opplever å bli hørt av en høyere påtalemyndighet, sier den fornærmede kvinnen til Nettavisen.

- Da jeg ble orientert om henleggelsen raste verden min sammen. Da hadde det tatt mange år før jeg turte å si fra til politiet, som valgte å anmelde saken på eget initiativ.

Les også: Ole Gunnar Solskjær om voldtektstiltalt Molde-spiller: - Vi har valgt å stole på spilleren

Elden: - Åpenbar uriktig henleggelse

Elden kommer også med et stikk mot etterforskerne i Vest politidistrikt.

- Det er en ganske åpenbar omgjøring av en uriktig henleggelse. Nå må politiet starte med etterforskning i saken, og der alle voldtektsanmeldelsene må sees i sammenheng. Anmeldelsen som politiet selv skrev, beskriver åpenbart straffbare forhold, og en henleggelse uten avhør var neppe den prioritet man i 2019 kan forvente blir gitt i voldtektssaker, sier han til Nettavisen.

Den tidligere Molde-spilleren, som var en av Ole Gunnar Solskjærs mest betrodde menn, er tiltalt i en voldtektssak som skal opp i Frostating lagmannsrett i oktober.

Dette er den samme saken hvor han i Romsdal tingrett ble frikjent for straff i fjor høst, men likevel ble dømt til å betale erstatning til den fornærmede kvinnen. Påtalemyndigheten anket avgjørelsen om frifinnelse. Sarr anket avgjørelsen om erstatningskravet.

Sarr er også under etterforskning i en voldtektssak i Oslo, som skal ha skjedd i slutten av november i fjor. Kvinnen har anklaget den tidligere Molde-spilleren for å ha voldtatt henne to ganger i løpet av samme natt, på to forskjellige hoteller i sentrum av hovedstaden og på Frogner i Oslo.

Sarr har hele tiden nektet for straffskyld.

Les også: Molde-kaptein Ruben Gabrielsen feilaktig navngitt som Molde-spiller siktet for voldtekt

- Saken fra Oslo ble anmeldt etter at kvinnen, som tilbrakte natten sammen med Sarr, googlet navnet hans fordi hun ville ha telefonnummeret hans. Da fant hun ut hvem han var. Etter å ha inntatt en bedre frokost på det aktuelle hotellet dro hun, og anmeldte ham dagen etter, sa Larsen til Nettavisen da vi omtalte saken.

Larsen fortalte også at den fornærmede kvinnen spiste frokosten med en venninne og en kamerat av Sarr.

Les også: Ole Gunnar Solskjær brukte voldtektssiktet spiller som kaptein

I november 2015 ble Sarr, da som Sogndal-spiller, anmeldt for en voldtekt i Sverige. Men den saken ble henlagt.

Blir bevis i retten

Statsadvokat i Møre og Romsdal, Ingvild Thorn Nordheim, som er ansvarlig for saken som skal opp i retten til høsten, har tidligere uttalt til Nettavisen at alle voldtektssakene Sarr har vært anklaget for vil bli brukt som såkalte modusbevis i retten. Dette er bevis som skal vise tidligere tilsvarende handlinger.

Les også: Fornærmet kvinne gråt da hun fortalte om at den nå tiltalte Molde-spilleren var kaptein

Ankesaken mot Sarr var opprinnelig berammet til midten av februar, men ble utsatt da et sentralt vitne meldte fra om at han ikke kom til å møte i retten, og den er altså nå omberammet til 1. oktober.

Utsettelsen på åtte måneder fikk Elden til å rase, noe som fikk Sarrs forsvarer til å reagere. Larsen understreket at Sarr ønsket å få gjennomført rettssaken, og at de motsatte seg utsettelsen. Hun kom også med et stikk til sin advokatkollega:

- Jeg ser at Elden har vært uenig i utsettelsen av saken i media, men jeg registrerte ingen protester da partene mailet ny berammelse av saken, uttalte hun i Nettavisen.

Men Elden foreslo for partene å beramme ny rettssak i midten av mars og begynnelsen av juni. Dette har Nettavisen sett dokumentasjon på. På disse tidspunktene er Larsen opptatt med andre allerede berammede rettssaker i Oslo og Asker og Bærum tingrett.

Nettavisen har også sett dokumentasjon på at bistandsadvokat Elden på vegne av sin klient var svært kritisk til den sene nye berammelsen. Etter å ha tatt til etterretning at saken ikke kunne komme opp tidligere, svarte han lagmannsretten, statsadvokaten og forsvarer Larsen slik:

"Jeg finner det, for the record, riktig også å videreformidle min klients reaksjon på den nye berammelsen:

Blir bare helt dårlig av at dette ikke skal opp før oktober. Føler hele livet mitt har gått fullstendig i grus. Kan fortsatt ikke forstå at noen har lov til å gjøre dette."

I begynnelsen av februar signerte Sarr for bunnlaget FK Jenisej Krasnojarsk i den russiske toppdivisjonen. Men han har helte tiden fastholdt at han kommer til å møte i rettssaken hvor han er tiltalt for sovevoldtekt.

Øvre strafferamme er ti års fengsel.

Det var i midten av januar at Sarr og Molde ved gjensidig enighet terminerte kontrakten.