*Nettavisen* Nyheter.

Ber alle om unnskyld etter stenging av aksjonsgruppe

Foto: PRIVAT

Lise Askviks aksjonsgruppe for brystkreftopererte på Facebook, er nå åpnet igjen.

25.01.12 15:25

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at Facebook hadde stengt aksjonsgruppen til P4-programleder Lise Askvik.

Les også: Stengte Facebook-gruppe etter puppeklager

Leirsund-kvinnen opprettet gruppen for å forsøke å redusere ventetiden for brystkreftopererte kvinner som venter på et nytt bryst. I dag tar det noen steder opp mot ti år å få en operasjon.

Problemene for aksjonsgruppen oppsto da det i helgen ble publisert bilder på Facebook-siden som viste opererte kvinner.

- Flertallet av gruppas 12.000 medlemmer ga positive tilbakemeldinger fordi de mente kvinnene som gjorde dette var tøffe. Tre menn protesterte imidlertid fordi de syntes bildene var for sterk kost. En av disse varslet også Facebook om det som skjedde, sier Askvik, som selv er brystkreftoperert.

Tirsdag fikk Leirsund-kvinnen en melding fra Facebook om at siden var fjernet og at hun selv ble suspendert fra nettsamfunnet i én dag som følge av at hun skal ha publisert innhold som oppfattes som krenkende.

Nå har imidlertid nettsamfunnet gjort hemomvending. Romerikes Blad har vært i kontakt med pressetalsmann i Facebook Jan Fredriksson, som sier at gruppen nå er gjenåpnet.

- Jeg har nettopp vært i kontakt med de som gransker og avgjør alle innkomne anmeldelser til Facebok. De meddeler at gruppen har blitt åpnet igjen etter ytterligere undersøkelser, skriver Fredriksson i en epost til rb.no.

- Nedstengingen var feilaktig og Facebook ber alle rammede om unnskyld, fortsetter han.

Les flere nyheter fra RB.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.