RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber arbeidsgiverne rydde i egne rekker

Sist oppdatert:
Høye lønnsøkninger til ledere og ingeniører irriterer industriarbeiderne. Fellesforbundet ber arbeidsgiversiden vise ansvar.
Mandag startet lønnsforhandlingene for rundt 50.000 arbeidstakere i industrien.

Resultatet skal danne rammen for hele lønnsoppgjøret. En videreføring av avtalefestet pensjon, AFP, blir årets store stridsspørsmål.

Men industriarbeiderne er både irritert og provosert over den bratte lønnsveksten som funksjonærene i industrien, i hovedsak ingeniører og ledere, har hatt.

– Idioti

– Vi har gjentatte ganger prøvd å argumentere mot idiotiet i at lønnen til disse funksjonærene skal få lov til å løpe løpsk mens vi skal være forsiktige, sier Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen.

Administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri innrømmer at de har slitt med å få lederne i industrien til å holde igjen på lønnsutviklingen til ledere og funksjonærer.

– Vi kjefter også på våre egne, understreker han.

Både Lier-Hansen og Kjell Bjørndalen spår krevende lønnsforhandlinger etter det første møtet. Arkene med lister over krav ble utvekslet mellom partene.

Arbeidsgivernes representant understreker at lønnsveksten i Norge ikke må være høyere enn veksten hos våre handelspartnere. Arbeidstakerne på sin side vil ha et lønnstillegg som gir økt kjøpekraft for industriarbeiderne.

– Men jeg har sagt flere ganger at det ikke er noe poeng for oss å forhandle fram gode tarifftillegg hvis bedriftene ikke kan bære det. Da vil våre medlemmer havne i arbeidsledighet, sier Fellesforbundets leder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere