RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2 Nettavisen)

Ber artister boikotte Frelsesarmeen

Sist oppdatert:
– Homofile er ikke gode nok for Frelsesarmeen. Derfor bør norske artister holde seg for gode for Frelsesarmeen, mener Landsforeningen for Lesbisk og Homofil Frigjøring (LHH).

Foreningen delte like før nyttår ut sin homofob-pris til Frelsesarmeen.

Denne helgen fulgte homo-magasinet Blikk opp ved å gi sin homofobi-pris til Frelsesarmeens støttespillere, Dagbladet og artistene som stiller opp på avisens konserter til inntekt for Frelsesarmeen. Her finner vil artister som Halvdan Sivertsen, DDE, Øystein Sunde, Thomas Dybdahl og Kaizers Orchestra.

Prisene deles hvert år ut til en person, organisasjon eller gruppe som har vist en spesiell negativ holdning til homofile og lesbiske.

Frelsesarmeen godtar ikke at homofile offiserer har kjærester og forbyr homofile forhold.

– Det er på tide at Frelsesarmeens dobbeltholdning til homofile blir synlig. Og det er viktig at artister som stiller opp for Frelsesarmeen blir konfrontert med organisasjonens holdning til homofile, sier LLH-leder Tore Holte Follestad til Dagsavisen.

Han mener både Dagbladet og Frelsesarmeen møter seg selv i døra i denne saken.

– Frelsesarmeen vil hjelpe alle, men homofile får ikke være med.

Dagbladet er forkjemper for liberale verdier og krever at kirken utvikler seg i takt med samfunnet. Samtidig tillater de at Frelsesarmeen diskriminerer homofile. Nå må Dagbladet finne ut hva de egentlig mener, sier LHH-lederen til Dagsavisen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere