Gå til sidens hovedinnhold

Ber bankene skjerpe seg

Daglig leder av finansportalen ber banker som føler seg urettferdig behandlet skjerpe seg.

I etterkant av artikkelen «Du har vel ikke lån i denne banken?» har Nettavisen blitt kontaktet av to av de totalt 215 bankene som var rangert.

Lånet som dannet utgangspunktet for Nettavisens artikkel var et lån på to millioner kroner med flytende rente innenfor 80 prosent sikkerhet.

Fokus Bank mente det var feil at deres betingelser for fastrentelån lå inne på en oversikt over flytende renter, mens Tysnes Sparebank konstaterte at banken lå inne med andre betingelser enn det de faktisk tilbyr.

Bankens ansvar
- Skjerp dere, kontrer daglig leder i Finansportalen Elisabeth Realfsen.

Hun forklarer at årsaken til begge feil er at bankene selv har tastet inn gale opplysninger.

- Finansportalens grunnkonsept er at norske banker selv taster inn data for å oppdatere egne priser. Rutinene er detaljert beskrevet i egne brukerveiledninger som vi lager for våre kontaktpersoner, sier Realfsen og understreker at Finansportalen har lagt stor vekt på støtte og oppfølging for å sikre kvaliteten på dataene.

Bedre og bedre
Finansportalen så dagens lys for halvannet år siden og er ett samarbeid mellom Forbrukerrådet, Forbrukerombudet, Finansnæringens Hovedorganisasjon og Sparebankforeningen. Målet er å hjelpe norske forbrukere å sammenligne avanserte bank- og forsikringsprodukter. Alt om finansportalen kan du lese her.

- I dag rangerer vi 700 låneprodukter og like mange innskuddsprodukter fra landets banker. Dette skaper en formidabel database. Hver dag henter basen inn 25.000 nye dataelementer, sier Realfsen.

Til tross for avanserte kvalitetssikringssystemer kan ikke feil utelukkes.

- Men feilene blir færre og færre. Bankene blir stadig flinkere til å legge inn korrekte data. Og i sammenligninger vi har utført mot andre markedsaktører er det liten tvil om våre oversikter og data er de beste som finnes, sier hun.

Minrente: Så lett bytter du bank
Minstrøm: Bytt strømleverandør og spar tusener
Meglerguiden: Finn billigst og best boligmegler
Mittoppdrag: Få tilbud fra håndverkere
(Alle tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Kommentarer til denne saken