RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber fedrene snakke med sønnene om voldtekt

Oslo (NTB): SVs Akhtar Chaudry mener det ikke er nok at man snakker med døtrene sine om hva de kan gjøre for å unngå voldtekt. Fedrene må snakke med sønnene sine, mener han.

Chaudhry sier i et innlegg i Dagbladet på kvinnedagen 8. mars at det er avgjørende at foreldre snakker med sønnene sine om å respektere jenters grenser. Og han mener spesielt menn bør gi et tydelig signal til sine sønner.

- Jeg har selv sønner, og har tatt opp dette med dem. Jeg vil forsikre meg om at de får et tydelig budskap fra meg om å ha respekt for andre mennesker og deres grenser. Det er lett å tenke at «dette vet de». Men vi har et ansvar for å fastslå overfor våre sønner at all seksuell trakassering er uakseptabel, og forklare dem hvor krenkende et overtramp kan oppleves.

Han mener mange flere må snakke med sine sønner, brødre, kompiser, idrettskamerater, arbeidskolleger - ikke bare om voldtekt, men om alle typer seksuell trakassering og om vold i det hele tatt.

- Det er gutter og menn som voldtar, og det er dem vi må fokusere på. Ingen menn kan ta ansvar for andre menns ugjerninger. Men vi menn kan og må engasjere oss i dette samfunnsproblemet, og sørge for at ikke våre sønner begår den neste ugjerningen, sier SV-politikeren, som også understreker at vi har en plikt til å beskytte gutter fra å bli gjerningspersoner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere