*Nettavisen* Nyheter.

Ber Gjedrem sette ned renten

Kredittilsynet mener Norges Bank må vurdere å sette ned renten i høst dersom problemene i pengemarkedet fortsetter.

02.10.08 13:15

Kredittilsynsdirektør Bjørn Skogstad Aamo advarte i dag mot det ustabile rentemarkedet vi har opplevd og mente Norges Bank kan bli tvunget til å sette ned renten.

NA24 - din næringslivsavis

- Dersom rentepåslagene i interbankmarkedet, som har økt fra ¾ til ca. 2 prosentenheter de siste to-tre ukene pga den internasjonale finanskrisen fortsetter utover høsten, må Norges Bank vurdere rentenedsettelse, skriver han i en presentasjon som ble holdt torsdag.

Se innslaget på TV2 Nyhetskanalen her:

265787

Pengemarkedsrenten går noe tilbake i dag, til 7,73 prosent, men er fortsatt på¨svært høye nivåer i forhold til styringsrenten i Norges Bank. Dette vil være med på, som NA24 omtalte i forrige uke, å presse Svein Gjedrem til å sette ned styringsrenten.

I pengemarkedet ligger det nå en forventning om at styringsrenten til Norges Bank skal ned på 4-tallet i løpet av neste år, men at det kan bli tøft en periode før rentekuttene kommer.

Aamo advarte også mot at høyere renter kan være med på å forverre situasjonen for bankene.

- Utviklingen i markedene for næringseiendom er avhengig av at Norge kan motstå tilbakeslag og få en «myk landing» med moderat vekst, skriver Skogstad Aamo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: André Clark Utvik (NA24)

- Bankene må passe på sin inntjening og soliditet og sikre tilfredsstillende egenkapital for å kunne leve med et noe svakere marked.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag