RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber hele partistyret gå

Foto: Claudio Bresciani (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Mona Sahlin er beredt til å gå av som leder for Socialdemokraterna - og hun kan få følge av flere.

Lederen for Socialdemokraterna i Sverige, Mona Sahlin, stiller sin plass til disposisjon - og ber hele partistyret gjøre det samme.

Mona Sahlin og resten av lederne for de svenske Socialdemokraterna har fått mye kritikk internt etter valget. Nå sier Sahlin at alle i partiledelsen bør stille sine plasser til disposisjon, melder Sveriges Television på svt.se.

Intern kritikk
Beskjeden kommer etter intern kritikk blant annet fra partiets ungdomsforbund SSU.

Partiet vil holde en ekstraordinært landsmøte neste år der det skal velges ny partiledelse. 4. desember starter valgkomiteen sitt arbeid med å finne nye kandidater.

Sverige fikk sin avlegger av de norske rødgrønne med Socialdemokraterna i førersetet, men klarte ikke å kopiere suksessen til Stoltenberg & Co. Samarbeidspartnerne på venstresiden sikret seg bare 156 plasser i Riksdagen mot 173 for den borgerlige Alliansen.

Fikk 30,55 prosent oppslutning
Socialdemokraterna fikk en oppslutning på 30,55 prosent og 112 mandat.

Ellers gjorde det ytterliggående høyrepartiet Sverigedemokraterna seg bemerket med å feie inn i Riksdagen for første gang - med 20 folkevalgte.

- Treg og konservativ maktelite
Fra egne rekker har Mona Sahlin fått høre at Socialdemokraterna framstår som en treg og konservativ maktelite. Nå puster kritikerne lettet ut.

- Dette er den beskjeden vi har ventet på, det er en viktig beskjed, sier lederen for partiets ungdomsforbund (SSU), Jytte Guteland, til nyhetsbyrået TT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere