RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Humlegård lytte til de politiansatte

Oslo (NTB): Mandag startet politidirektør Odd Reidar Humlegård arbeidet med å reformere politiet. Fagforeningsleder Arne Johannessen krever å bli tatt med på råd.

- Signalene fra Humlegård er positive. Jeg forutsetter at han opprettholder den gode tradisjonen med tett kontakt og dialog mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til NTB.

Fagforeningslederen er forberedt på store endringer i politietaten, men vil ikke ta ansvar for mangelfull helge- og kveldsbemanning.

- Det er jobben vår å kjempe de kamper en fagforening skal kjempe. Å legge ansvaret på oss er direkte feil. Vi har en av de mest fleksible arbeidstidsavtalene i norsk arbeidsliv, ikke minst når det gjelder hviletid, sier Johannessen, som mener mangelen på politifolk forklarer bemanningsutfordringene som Gjørv-kommisjonen tar opp i sin rapport.

På sin første dag på jobben beskrev Odd Reidar Humlegård denne rapporten som selve nullpunktet i et bredt anlagt endringsprogram for politiet.

- Selv om rapporten har vært tung lesning, opplever jeg en samlet vilje i norsk politi til å ta fatt med en gang, fastslår den nye politidirektøren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere