Klokken 14 onsdag holdt advokat Svein Holden pressekonferanse etter at det onsdag ble kjent at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) trolig er kidnappet.

- Familien opplever bortføringen som en grusom og umenneskelig handling, sier Holden.

Hagen har vært borte siden 31. oktober. Det har blitt framsatt krav om løsepenger og trusler om at noe vil tilstøte henne noe hvis politiet blir involvert.

- Familiens ønsker og har behov for å motta tegn på at Anne-Elisabeth har det bra. Får de det, er vi innstilt på å gå i forhandlinger, var Holdens hovedbudskap til kidnapperne under pressekonferansen.

Han sier at politiets klare råd til nå, har vært å ikke utbetale penger til kidnapperne. Han ønsket ikke å kommentere om dette rådet er knyttet til at man ikke har fått livstegn fra kvinnen siden hun forsvant 31. oktober.

Politiet sa tidligere onsdag at de ikke har fått livstegn fra Hagen siden hun ble borte, men at man heller ikke har fått indikasjoner på at hun har kommet til skade.

Kidnapperne skal ha kommet med krav om ni millioner euro betalt i kryptovaluta. Kontakten med kidnapperne har så langt bare vært gjennom digitale kanaler.