- Vi ber samferdselsministeren om å redegjøre for hvilke tiltak som vil bli iverksatt for å løse de gjentatte problemene på jernbanenettet, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Les også:- Skal ikke stå og fryse

Sammen med Frp-leder Siv Jensen har Hoksrud nå sendt brev til samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

I fire år
- Vi har registrert at statsråden 7. januar innkalte Jernbaneverket og NSB til krisemøte for å løse de akutte problemene vi nå har hatt på jernbanenettet. Det er bra at Jernbaneverket og NSB nå har etablert en kriseberedskap for å løse utfordringene. Samtidig vil vi peke på at Ap, Sp og SV har sittet i regjering i over 4 år, sier Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann.

- Det har over flere år vært holdt en rekke møter om kaosproblemer på jernbanenettet. Det hjelper ikke å ha aldri så mange krisemøter dersom det ikke kommer tiltak som kan løse problemene, sier Hoksrud.

Flere møter
Han viser til tre konkrete møter som tidligere samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp). I august 2007 uttalte Navarsete at hun ikke har tenkt å hvile før Jernbaneverket og NSB «har ordnet opp». I februar 2007 ble det nedsatt en krisegruppe, men Navarsete måtte likevel kalle inn til nok et krisemøte i oktober 2008.

- Disse møtene har tydeligvis ikke bidratt til å løse utfordringene på jernbanenettet. Dessverre har tvert imot utviklingen gått i retning av mer togkaos, skriver Siv Jensen og Bård Hoksrud i brevet til samferdselsministeren.

- Vi ber derfor om at statsråden kommer til Stortinget for å redegjøre for hvilke kortsiktige og langsiktige tiltak som nå iverksettes for å løse de gjentatte problemene på jernbanenettet, heter det i brevet fra Frp.

(ANB)