RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Kleppa redegjøre

Foto: Meek, Tore (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Frp krever at samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa redegjør for tiltak som kan løse togkaoset.

- Vi ber samferdselsministeren om å redegjøre for hvilke tiltak som vil bli iverksatt for å løse de gjentatte problemene på jernbanenettet, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Les også:- Skal ikke stå og fryse

Sammen med Frp-leder Siv Jensen har Hoksrud nå sendt brev til samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

I fire år
- Vi har registrert at statsråden 7. januar innkalte Jernbaneverket og NSB til krisemøte for å løse de akutte problemene vi nå har hatt på jernbanenettet. Det er bra at Jernbaneverket og NSB nå har etablert en kriseberedskap for å løse utfordringene. Samtidig vil vi peke på at Ap, Sp og SV har sittet i regjering i over 4 år, sier Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann.

- Det har over flere år vært holdt en rekke møter om kaosproblemer på jernbanenettet. Det hjelper ikke å ha aldri så mange krisemøter dersom det ikke kommer tiltak som kan løse problemene, sier Hoksrud.

Flere møter
Han viser til tre konkrete møter som tidligere samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp). I august 2007 uttalte Navarsete at hun ikke har tenkt å hvile før Jernbaneverket og NSB «har ordnet opp». I februar 2007 ble det nedsatt en krisegruppe, men Navarsete måtte likevel kalle inn til nok et krisemøte i oktober 2008.

- Disse møtene har tydeligvis ikke bidratt til å løse utfordringene på jernbanenettet. Dessverre har tvert imot utviklingen gått i retning av mer togkaos, skriver Siv Jensen og Bård Hoksrud i brevet til samferdselsministeren.

- Vi ber derfor om at statsråden kommer til Stortinget for å redegjøre for hvilke kortsiktige og langsiktige tiltak som nå iverksettes for å løse de gjentatte problemene på jernbanenettet, heter det i brevet fra Frp.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere